Την ανάγκη να διαφυλαχθεί το brand «Ελλάδα», που έφτιαξε η χώρα στο εξωτερικό με τη φετινή επιτυχία της στον τουρισμό, υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η υπόθεση διαφθοράς που διερευνάται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην οποία εμπλέκεται η Ε. Καϊλή, αποτελεί ένα τεράστιο σοκ και δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και στην Ελλάδα.

«Στη χώρα έχει γίνει τεράστια προσπάθεια να φτιάξουμε το brand μας στο εξωτερικό μετά από πολλά χρόνια με μνημόνια, περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές και άλλα δεινά. Είχαμε την εικόνα ότι είμαστε το “μαύρο πρόβατο”. Η Ελλάδα, όμως, αντιμετώπισε εξαιρετικά τα πρώτα κύματα της πανδημίας και rebrandαρίστηκε ως ασφαλής προορισμός. Το ελληνικό τουριστικό brand είναι στα καλύτερα του κόσμου. Πρέσβεις, ο ΕΟΤ, η Μarketing Greece βοήθησαν σε αυτή τη μεταστροφή της Ελλάδας η οποία προβάλλεται ως ένας ασφαλής, σοβαρός και επενδυτικός προορισμός που προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Η υπόθεση με την Ε. Καϊλή δημιουργεί τεράστιο θέμα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά, οργανωμένα και να αποδείξουμε ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό και δεν αφορά οριζόντια όλους τους Έλληνες πολιτικούς» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού. Δήλωσε, επίσης, ότι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές που ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό για να τον εκπροσωπεί, θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες και τους αξιακούς κώδικες και να μην εκμεταλλεύονται το πολιτικό τους αξίωμα, αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη με μη αποδεκτό και μη νόμιμο τρόπο. Ωστόσο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και η δικαστική εξουσία- που είναι ξεχωριστή από τη νομοθετική και την κοινοβουλευτική- είναι αυτή που θα αποφασίσει.


Πηγή

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ