Ισχυρή δυναμική έχει αποκτήσει η ελληνοσινική συνεργασία τα τελευταία 3 έτη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ.

Ειδικότερα, ο Κινέζος πρέσβης ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή «πρόκειται να μετατραπεί σε ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη στην εποχή μετά την πανδημία». Ταυτόχρονα, διατυπώνει την πεποίθησή του ότι η σινοελληνική συνεργασία θα καρποφορήσει, προσφέροντας απτά οφέλη στις δύο χώρες και τους δύο λαούς.

Μεταξύ άλλων, ο Κινέζος πρέσβης παρατηρεί πως δεν υπήρξε καμία παύση των ανταλλαγών και της συνεργασίας των δύο χωρών λόγω της πανδημίας και υπογραμμίζει πως ενώνοντας τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της πανδημίας, η Ελλάδα και η Κίνα προώθησαν ενεργά την ανάπτυξη της έμπρακτης συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς. Ενδεικτικά, σημειώνει πως οι δύο χώρες υπέγραψαν το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για τον Τουρισμό 2022-2024, πραγματοποίησαν μαζί την 13η σύσκεψη της Μεικτής Επιτροπής Κίνας-Ελλάδας για την Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία, διεξήγαγαν συνομιλίες σε επίπεδο διευθυντών στο πλαίσιο της διμερούς Επιτροπής του Τριετούς Σχεδίου Συνεργασίας σε Βασικούς Τομείς και ίδρυσαν τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Ανταλλαγές και τη Συνεργασία στην Ανώτατη Εκπαίδευση.


Πηγή

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ