Ως προεκλογικού χαρακτήρα μέτρο, χαρακτήρισε το Market Pass, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας σχετικά ότι πρόκειται για μια εξαγγελία «παλαιοκομματικής λογικής». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το μέτρο «αφήνει ανέγγιχτη την αισχροκέρδεια της αγοράς» μιλώντας για μια «ανεπαρκή επιδότηση». 

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζει μέτρα που έστω και κατ’ ελάχιστο στηρίζουν τους πολίτες». Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ακόμα: «Διαφωνούμε κάθετα με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση (…) Μένει η αγορά να κυριαρχείται από την αισχροκέρδεια».

Πρόσθεσε, δε: «Ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική πίεση σε σχέση με το ζήτημα των υποκλοπών, επέλεξε να εξαγγείλει ένα μέτρο το οποίο θα παρουσιαστεί ως φιλολαϊκό. Θεωρώ ότι διάλεξε το χειρότερο -με την έννοια της παλαιοκομματικής και προεκλογικής λογικής- μέτρο, ένα μέτρο το οποίο νομίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της κρίσης, ειδικά στο διατροφικό, το οποίο αυτή τη στιγμή ξαναγίνεται κυρίαρχο.


Πηγή

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ