Βανδάλισαν παιδικές χαρές σε Γέρακα και Παλλήνη

    Δυο καινούργιες παιδικές χαρές βανδάλισαν άγνωστοι σε Γέρακα και Παλλήνη. Μάστιγα οι καταστροφές δημόσιων χώρων αναψυχής στην Ελλάδα.

    Δύο νέες παιδικές χαρές στο Γέρακα και την Παλλήνη, καταστράφηκαν και ειδικά η πρώτη δεν είχε κλείσει ούτε μήνα λειτουργίας.

    Η παιδική χαρά Μυκόνου και Ιθάκης στο Γέρακα και η παιδική χαρά πίσω από τον Άγιο Τρύφωνα στην Παλλήνη. Η πρώτη δεν πρόλαβε να κλείσει ένα μήνα όπως προαναφέραμε και η άλλη τρεις.

    Το φαινόμενο των βανδαλισμών παιδικών χαρών έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στη χώρα καθώς σχεδόν καθημερινά καταγράφονται καταστροφές.

    Οι παιδικές χαρές κατασκευάζονται και συντηρούνται με χρήματα όλων των Δημοτών και κάθε βανδαλισμός δημιουργεί νέα έξοδα σε μια περίοδο ιδιαιτέρως επιβαρυμένη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μεταξύ άλλων έχει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

    Τα χρήματα λοιπόν που θα δαπανηθούν για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στις παιδικές χαρές θα λείψουν από άλλες ανάγκες που έχει να καλύψει ο Δήμος.

    Είναι άμεση η ανάγκη να προστατευθούν οι δημόσιοι χώροι και να υπάρχει 24 φύλαξη τους.

    Η Δημοτική αστυνομία θα μπορούσε να δράσει αποτρεπτικά, αλλά θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

    Όμως δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση προκειμένου να προστατευτούν οι δημόσιοι χώροι και να μην αυξάνονται τα δημοτικά τέλη σε πολύ δύσκολες εποχές για να καλύπτουν ζημιές τέτοιου είδους, αλλά και τα χρήματα που προορίζονται πχ για κοινωνική πολιτική, να μην δίδονται για αποκατάσταση ζημιών.

    Πηγή:in gr