Μια μελωδική περιοδεία στην περιοχή του Ινάχου και του Μενιδίου πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, παίζοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια για τους κατοίκους ορεινών ή απομακρυσμένων κοινοτήτων του Δήμου. Συγκεκριμένα, το μουσικό σχήμα επισκέφθηκε το Μπαμπαλιό, το Χαλκιόπουλο, τον Εμπεσό, το Θύαμο, τη Φλωριάδα και το Μενίδι, μεταφέροντας παντού το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Η Δημοτική Φιλαρμονική έτυχε θερμής υποδοχής απ’ όπου κι αν πέρασε, καθώς αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για πολλά παιδιά που ήρθαν να την ακούσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν στα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους για να ακούσουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές με τους μουσικούς και την Πρόεδρο του ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α. Ζωή Ντρούτση.

Ξεκινώντας από την πρώτη τους στάση, το Μπαμπαλιό, όπου τα μέλη της Φιλαρμονικής είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ποντιακό Μουσείο από τον Πρόεδρο της κοινότητας, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τα βορειότερα, τις κοινότητες των Χαλκιοπούλων, του Εμπεσού και του Θυάμου, πριν επιστρέψουν στην Αμφιλοχία με ενδιάμεσες στάσεις σε Φλωριάδα και Μενίδι.

Το πρόγραμμα όμως της Δημοτικής Φιλαρμονικής δε σταματά εδώ καθώς, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, η Δημοτική Φιλαρμονική θα ψάλει τα κάλαντα στις γειτονιές της Αμφιλοχίας καταλήγοντας στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Δήλωση και ευχές Προέδρου ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α. Ζωής Ντρούτση:

«Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αποτελούν για όλους μας τις κατεξοχήν οικογενειακές γιορτές, οι ημέρες εκείνες που βρισκόμαστε με τους αγαπημένους μας, αξιολογούμε τη χρονιά που πέρασε και θέτουμε τους στόχους μας για το νέο έτος. Ταυτόχρονα όμως είναι και ημέρες που επιζητούμε μια περισσότερο γιορτινή διάθεση που θα μας κάνει, έστω για λίγο, να ξεχάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, μέσω της σκληρής δουλειάς των μελών της και της καθοδήγησης από τον μαέστρο Γιώργο Τσόγκα, γίνεται συνεχώς όλο και περισσότερο γνωστή σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ πριν λίγες ημέρες προσκλήθηκε για δεύτερη φορά να ψάλει τα κάλαντα στον Πρωθυπουργό της χώρας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κερδίσαμε τις εντυπώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά για εμάς η μεγαλύτερη τιμή ήταν οι ευχές που δεχθήκαμε σήμερα από τους κατοίκους των κοινοτήτων που μας άκουσαν να περνάμε έξω από τα σπίτια τους παίζοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την αγάπη που μας έδωσαν, καθώς και τους Προέδρους όλων των κοινοτήτων από τις οποίες περιοδεύσαμε για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν. Με τη σειρά μου, εύχομαι κι εγώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!»


agrinio24.gr