Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου στις 03:00 μ.μ.

Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό μήνυμα:

Έφυγε ο «Ανδρόνικος» του Θέρμου …
Πλήρης ημερών μετέστη ο αγαπητός συμπολίτης μας Χρήστος Κοσμάς , ο οποίος υπήρξε φύλακας στον αρχαιολογικό χώρο Θέρμου και εργάστηκε αγόγγυστα δίπλα σε ομάδες Αρχαιολόγων που ασχολήθηκαν με τις ανασκαφές στο χώρο του «Κοινού των Αιτωλών».
Από μαθητής τον θυμάμαι να βρίσκεται όλες τις ώρες στο παλαιό Μουσείο Θέρμου , να γίνεται ξεναγός , κυρίως όμως να είναι ο εργάτης που σκάβει και ο ίδιος υπό τις οδηγίες του Καθηγητή Παπαποστόλου , παρέα με τους φοιτητές αρχαιολογίας, αλλά και άλλους ερευνητές για να έρθουν στο φως ευρήματα .
Υπήρξε βασικός συνεργάτης όλων των Εφόρων Αρχαιοτήτων , ακούραστος φύλακας του πολιτιστικού πλούτου του Θέρμου που μιλούσε με υπερηφάνεια για τον χώρο που καθημερινά βρισκόταν και τον είχε ταυτίσει με την ιδια του την ζωή .
Παρακολούθησε στενά την εξέλιξη της προσπάθειας για την κατασκευή του νέου Μουσείου Θέρμου και ένιωσε την μεγάλη χαρά της υλοποίησης του .
Από τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη το Θέρμο.
Όμοιους ακούραστους εργάτες σαν τον Χρήστο Κοσμά χρειάζεται ο αρχαιολογικός χώρος ,το παλαιό και το νέο Μουσείο της πόλης μας, για να προβληθεί , να προσελκύσει επισκέπτες , να συνεχίσει να υπάρχει .
Η φιλοπατρία σε όλο της το μεγαλείο αντιστοιχεί με την προσφορά του μακαριστού συμπολίτη μας . Ας τον έχουμε παράδειγμα και μείς !
Καλό κατευόδιο σεβαστέ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΣΜΑ .


agrinio24.gr