Παρά τα συνεχή εμπόδια η δημοτική αρχή θα επιμείνει στην αναγκαιότητα οργάνωσης, ελέγχου και ύπαρξης των διακριτών ρόλων του καθενός.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος έκανε την εξής δήλωση:

«Κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι η διοικητική ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των Δήμων και γενικά του δημοσίου τομέα είναι μια αναγκαιότητα. Και ενώ στα λόγια όλοι συμφωνούν όταν έρχεται η ώρα των πράξεων προβάλλονται περίεργες αντιστάσεις, εμπόδια και πιέσεις ώστε να μην αλλάζει τίποτε και να συνεχίσουμε να ζούμε σε εποχές που μας πάνε πίσω και όχι μπροστά.

Η αναγκαιότητα αυτή μπορεί να φαντάζει μακρινή όμως βρίσκει άμεση εφαρμογή διότι καθορίζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δημότη κάθε μέρα.

Προς τούτο η Πολιτεία νομοθέτησε με υποχρεωτικότητα την ίδρυση και λειτουργία σε κάθε Δήμο α) τμήματος για την πολιτική προστασία και β) τμήματος για την εσωτερική εποπτεία στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Οι επιταγές της Πολιτείας ήδη βρήκαν εφαρμογή σε άλλους Δήμους που είτε έχουν εναρμονιστεί ήδη, είτε είναι σε φάση ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής αυτής προσαρμογής.

Στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου όμως κάποιοι επιμένουν να μας κρατούν συνεχώς πίσω αφού το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε τρεις φορές την πρόταση της Δημοτικής αρχής για να συστήσουμε τμήμα πολιτικής προστασίας!

Λες και έχουν ξεχάσει πόσο ευάλωτος είναι ο Δήμος μας στις φυσικές καταστροφές.

Λες και έχουν βάλει σκοπό να μην οργανωθεί, να μην επανδρωθεί και να μην βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει έναν σοβαρό κίνδυνο που με μαθηματική ακρίβεια θα αντιμετωπίσουμε ξανά.

Πλήρης είναι η άρνηση επίσης να θεσπιστεί εσωτερικός έλεγχος.

Ένας εσωτερικός έλεγχος που σε όλους σχεδόν τους Δήμους έχει προχωρήσει και μάλιστα στους γειτονικούς σε μας Δήμους με τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες διαδικασίες

Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο η δημοτική αρχή να αναζητεί να θεσπίσει ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα την ελέγχουν και θα πιστοποιούν τις δικές της αποφάσεις αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων και κάποια παράκεντρα εξουσίας να προσπαθούν μανιωδώς να την ακυρώσουν!

Υπάρχει άραγε κάποιος λόγος για τον οποίο κάποιοι δεν θέλουν την εποπτεία και το έλεγχο;

Τι μπορεί να υποθέσει κανείς;

Ότι αντιστάσεις μάλλον αγγίζουν αποστήματα που κάποιοι θέλουν να προστατεύσουν για να μην εξυγιανθούν. Ότι κάποιοι θέλουν να έχουν τους αιρετούς δέσμιους και το Δήμο φέουδο τους ασκώντας πολιτική παρότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν, άλλος είναι ο θεσμικός τους ρόλος.

Όταν όλοι οι Δήμοι στη χώρα εναρμονίζονται και εκσυγχρονίζονται είναι λυπηρό στο δικό μας Δήμο να υπάρχουν φωνές που όχι μόνο δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, αλλά ασκούν πιέσεις και εφαρμόζουν απαράδεκτες τακτικές για να μην γίνει τίποτε! Και μάλιστα με μεθόδους που προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις, με κραυγές και επικοινωνιακά τερτίπια.

Πως άραγε θα πετύχουμε καλύτερες υπηρεσίες για τους δημότες μας αν δεν υπακούσουμε τουλάχιστον στις υποχρεωτικές εκ του νόμου επιτακτικές εντολές ανασυγκρότησης;

Η πίστη της δημοτικής αρχής στην ανάγκη διοικητικής ανασυγκρότησης του Δήμου και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα αυτό είναι ακλόνητη και κανένας δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καλύτερο για τους δημότες μας.

Στα πλαίσια του νόμου και με τις επιταγές του θα συνεχίσουμε να χτίζουμε έναν ΔΗΜΟ αντάξιο των σύγχρονων αναγκών και των νέων αντιλήψεων».


agrinio24.gr