Ως μοναδικό στα ευρωπαϊκά δεδομένα χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΒελγίουΒίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν το μέγεθος της διερεύνησης των καταγγελιών για το Qatar Gate, μιλώντας στους Financial Times γύρω από την υπόθεση. Μάλιστα, δεν έκρυψε πως παρατηρείται συνήθως σε μεγάλες έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα!

Τόνισε ότι η έρευνα, της οποίας επικεφαλής είναι ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου και αφορά στην παρέμβαση κρατικών παραγόντων στην «καρδιά» της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, έχει μέγεθος που δεν έχει ξαναδεί το Βέλγιο. Σημείωσε, δε, ότι τα γεγονότα του Qatar Gate, που έχει κλονίσει τα θεμέλια των Βρυξελλών, πρέπει και να αποδειχθούν.

Η έρευνα, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε ομάδα οργανωμένου εγκλήματος. Όπως είναι γνωστό, η αστυνομία έχει κατασχέσει 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά από τρεις τοποθεσίες σχετικές με τους υπόπτους, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι ξένες δυνάμεις του Κατάρ και του Μαρόκου.


Πηγή

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ