Στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως η «ιδιωτική- κρατική κηδεία» του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και η παρουσία σε αυτή υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν εξυπηρέτησε μόνο το προφανές: να οικειοποιηθεί, δηλαδή, το κυβερνών κόμμα την εναπομείνασα βασιλική ψήφο -με συνέπεια ωστόσο, όπως πιστεύουν, να χάσει και το Κέντρο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως το προεκλογικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξυπηρετείται και από την αποπολιτικοποίηση της προεκλογικής περιόδου, η οποία οδηγεί και σε μεγάλη αποχή.

«Για τον πρωθυπουργό είναι προτιμότερο να συζητάμε τα ντεσού της κηδείας από το γιατί, για παράδειγμα, παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ή γιατί οι τιμές παραμένουν στα ύψη ενώ έχουν πέσει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σκοπίμως επιχειρεί να πείσει τη νέα ιδίως γενιά πως δεν υπάρχει λόγος για να ασχοληθεί με την πολιτική, αφού οι εκπρόσωποί της ασχολούνται με ένα ζήτημα, αυτό της βασιλευόμενης ή αβασίλευτης δημοκρατίας, το οποίο έχει κλείσει από το 1974», σημειώνουν με νόημα στην Κουμουνδούρου.


Πηγή

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ