Στην πρώτη του εβδομαδιαία ανάρτηση μετά την ανακοίνωση των εκλογών για τις 21 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται.

Ο πρωθυπουργός στον απολογισμό του αναφέρεται στο πρόγραμμα για τη στέγη των νέων, στις 2.200 περισσότερες αιτήσεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, στα μέτρα προστασίας της εργασίας των καλλιτεχνών, στην υπογραφή της συμφωνίας για την επέκταση του φράχτη και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Ενώ είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τον αυξήσουμε με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, τελικά τον αυξήσαμε με τριπλάσιο ρυθμό. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που είμαι περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο θέμα» η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 5,3 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 31,7% έναντι 26,4 του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθούν Το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, ΚΚΕ με 5,9% ΜΕΡΑ25 4,3, Ελληνική λύση 4 και 3,8 για το κόμμα Ηλία Κασιδιάρη.

Με στίχους από τα τραγούδια του που κάνουν αναφορά στη διαφθορά ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Μιθριδάτη με το ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα Αθήνας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στις Σέρρες επέμεινε στην πρόταση του για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και άσκησε διμέτωπη επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε μαραθωνοδρόμοι που δίνουμε σκυτάλη στις εθνικές εκλογές; Πρώτος γύρος, δεύτερος γύρος, τρίτος γύρος… μέχρι να βγει ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός; Αν είναι δυνατόν! Αυτή είναι η πλήρης περιφρόνηση του συντάγματος και της λαϊκής ετυμηγορίας.

»Για άλλη μια φορά, παίζουν φτηνά παιχνίδια στις πλάτες σας. Γι’ αυτό, η μόνη λύση είναι η ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη από την πρώτη Κυριακή για σταθερή κυβέρνηση, πρόοδο, προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η μάχη των κομμάτων στην πορεία προς τη κάλπη συνεχίζεται με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο να παραμένει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Η δέσμευση της κυβέρνησης να καλύψει όλο το μήκος της συνοριακής γραμμή στο Έβρο με φράχτη φουντώνει την αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση να για επικοινωνιακό προεκλογικό σόου και αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.


Πηγή