Το πράσινο φως για τις 7 Φεβρουαρίου πήρε η δημοπράτηση του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου – Υποέργο 1 «Εργασίες αναβάθμισης δημόσιου χώρου ανοικτού κέντρου εμπορίου ΔΑ», προϋπολογισμού 721.432,00 € από το ΕΠΑΝΕΚ.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

«Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας σημαντικής παρέμβασης που αναβαθμίζει το δημόσιο χώρο δημιουργώντας ενιαία ταυτότητα στον εμπορικό ιστό του Δήμου Αγρινίου. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου δημιουργούμε ελκυστικό περιβάλλον ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας. Στεκόμαστε στο πλευρό των εμπόρων και συνεχίζουμε να υλοποιούμε σύγχρονα έργα για έναν σύγχρονο δήμο».

Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων που αναδεικνύουν την ταυτότητα μιας μεγάλης περιοχής και αναβαθμίζουν την εμπορική δραστηριότητα του Δήμου Αγρινίου. Η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε επιφάνεια 36.857 τ.μ. και περιλαμβάνει τις εξής περιοχές παρέμβασης:

  • Ανάπλαση πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη).
  • Ανάπλαση πεζοδρομίων τμήματος οδού Καζαντζή.
  • Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη.
  • Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη), Ηλία Ηλιού και Καζαντζή.
  • Ανάπλαση ανώνυμης πλατείας (μεταξύ Μπαϊμπά και Σταϊκου).
  • Κατασκευή προθήκης ανάδειξης κιόνων στην Παλαιά Μητρόπολη Αγρινίου.


agrinio24.gr