Ένα σοβαρό θέμα που αφορά την υπερκοστολόγηση εργασιών κατά 1.850.000 € για το έργο «Αγροτική Οδοποιία» ανέδειξε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Χρήστος Κουτρομάνος, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μετά τις διαπιστώσεις για υπερκοστολόγηση του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Καψάλη κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής έθεσαν προς απόσυρση το θέμα λέγοντας ότι έχει γίνει λάθος.

Επειδή ως μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο αντιλαμβανόμαστε το θεσμικό μας ρόλο, με πνεύμα συνεργασίας και προκειμένου να φανούμε χρήσιμοι για τους πολίτες, προτείναμε το υπερκοστολογημένο ποσό να το αξιοποιήσει η δημοτική αρχή και να κατασκευάσει επιπλέον αγροτικούς δρόμους που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι παραγωγοί του Δήμου μας. Αξίζει να αναφερθεί πως το όφελος για το Δήμο Αγρινίου, με την χρησιμοποίηση του ποσού σε επιπλέον μήκος αγροτικών δρόμων, θα ανέρχονταν σε περίπου 10 χιλιόμετρα νέας αγροτικής οδοποιία στον Δήμο. Αντί αυτής της ρεαλιστικής λύσης που προτείναμε, με τεράστια έκπληξη διαπιστώσαμε πως στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή η επιλογή της δημοτικής αρχής ήταν να δαπανήσει το ποσό των 1.850.000 € σε επιπλέον πάχος ασφάλτου, 10 εκ. αντί για 5 εκ. της αρχικής μελέτης! Η πρόταση μας αγνοήθηκε από την δημοτική αρχή όπως και όλες οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει κατά καιρούς. Η επιλογή αυτή συνιστά πρόκληση γιατί, όπως ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κουτρομάνος, οπουδήποτε σε παρεμφερείς μελέτες που αφορούσαν αγροτική οδοποιία δεν βρήκε καμία να προβλέπεται πάχος ασφαλτικού 10 εκ., ούτε και σε καμιά προηγούμενη μελέτη του δήμου Αγρινίου.

Με αφορμή το ζήτημα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά τόνισε: «Η δημοτική αρχή είναι έκθετη. Ο χειρισμός της μετά το λάθος και την υπερκοστολόγηση να δαπανήσει το ποσό των 1.850.000 € σε επιπλέον πάχος ασφάλτου αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανικανότητα της να διαχειριστεί προς όφελος του πολίτη το δημόσιο χρήμα. Αλήθεια αν δεν εντοπίζαμε αυτό το λάθος εμείς ως αντιπολίτευση τι θα γίνονταν το ποσό των 1.850.000 €; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.

Γιατί σιωπά η δημοτική αρχή για το ποσό των 1.850.000 € ; Γιατί δεν υιοθέτησε την πρόταση μας προς όφελος των πολιτών; Ελπίζουμε ο Δήμαρχος να έχει την ευθιξία και να μας απαντήσει».


agrinio24.gr