Ο Κώστας Λύρος προανήγγειλε γραμμή υποστήριξης και βοήθειας των θυμάτων

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, αυτό της ενδοοικογενειακής βίας, που παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ι.Π Μεσολογγίου, το Σάββατο, 3/12/2022, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου, Κώστα Λύρου, ο οποίος στάθηκε καταρχήν στην ανάγκη ενίσχυσης της ενημέρωσης της κοινωνίας, διότι η ενδοοικογενειακή βία γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια « Γιατί προφανώς κάτι δεν κάνουμε καλά! Κάτι δεν φροντίσαμε ως κοινωνία, ως οργανωμένη πολιτεία, ως οικογένεια, ως σχολείο, ως εκκλησία, ως άνθρωποι. Και μπορεί να είναι χρέος των αρμοδίων αρχών και δομών να παρεμβαίνουν, όμως, όλοι εμείς που είμαστε εδώ σήμερα και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε ευθύνη, προσωπική και συλλογική»

Όπως σημείωσε, ο Κώστας Λύρος στόχος της Δημοτικής Αρχής εκτός από την ενημέρωση είναι και η έμπρακτη στήριξη και προανήγγειλε γραμμή υποστήριξης και βοήθειας των θυμάτων.

«Θέλουμε να καταφέρουμε με τις υπηρεσίες μας, στο τμήμα της Πρόνοιας, να στήσουμε μια γραμμή στήριξης των ατόμων από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ώστε τις κρίσιμες ώρες να μπορούν να απευθυνθούν άμεσα σε ένα αρμόδιο τμήμα και να τύχουν μιας πρώτης φιλοξενίας, ανακούφισης και καθοδήγησης.

Στο επόμενο διάστημα θα έρθουμε σε επαφή και με φορείς που μπορούν να συνδράμουν και πιστεύω ότι σύντονα θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε εκτενώς για τις πρωτοβουλίες μας αυτές, οι οποίες πραγματικά θα προφέρουν μεγάλη ανακούφιση .

Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε, ώστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα προκείμενου να βοηθήσουμε σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα»

Αμέσως μετά το λόγο έλαβαν οι ομιλητές. Την αρχή έκανε η Μαρία – Αλεξάνδρα (Μάρλη) Μαλάμη, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, LL.M., Υπ. Διδάκτορας Νομικής, Πρόεδρος Κοινότητας Ψυχικού η οποία έκανε μια εμπεριστατωμένη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του ζητήματος ενώ ο Σπύρος Λιάγκας, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναφέρθηκε στην ψυχολογική – επιδημιολογική προσέγγιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου, πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Φιλόλογος, Έλενα Σπίνουλα-Ζαβιτσανάκη

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις του κοινού προς τους ομιλητές, καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για το θέμα, αλλά και τη διαχρονική αναγκαιότητα ανάδειξης του φαινομένου.

Screenshot 145Screenshot 146Screenshot 147Screenshot 148Screenshot 149Screenshot 150Screenshot 151Screenshot 152Screenshot 153


agrinio24.gr