Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Ρομά – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για νέα επεισόδια

  Πένθιμο είναι το κλίμα στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη ,μετά τον θάνατο του 16χρονου που τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού και κατέληξε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

  Η σορός του ανήλικου Ρομά ,ο οποίος ήταν πατέρας ενός παιδιού, μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή, μοιρολόγια και πένθιμα τραγούδια εχθές το πρωί στο σπίτι της οικογένειας, ενώ το λευκό φέρετρο υποδέχτηκαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι που έσπευσαν προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να τηρήσουν τις δικές τους παραδώσεις.

  Η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αναμένεται να γίνει σήμερα στις 10.00 το πρωί στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα κοιμητήρια Ευόσμου και εκτιμάται ότι θα είναι παρόντες εκατοντάδες Τσιγγάνοι, όχι μόνο από τον οικισμό της «Αγίας Σοφίας», αλλά και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

  Το μήνυμα που στέλνουν οι πρόεδροι των Ρομά, μετά το σοβαρά επεισόδια των προηγούμενων ημερών, είναι ότι χρειάζεται όλοι οι τσιγγάνοι της χώρας να επιδείξουν ψυχραιμία και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ζητώντας βέβαια την προφυλάκιση του κατηγορούμενου αστυνομικού, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, οι γονείς περιμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης σχετικά με το αν κριθεί προφυλακιστέος ο 34χρονος ή όχι. «Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να δικαστεί ο αστυνομικός», τόνισε.

  «Εύχομαι να μη ξανά συμβεί κάτι τέτοιο σε κανένα παιδί, σε κανέναν άνθρωπο. Υπάρχει ένα αίσθημα, μια αγωνία του Συμβουλίου. Το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη. Δεν έχουμε κάτι με τους αστυνομικούς και αυτοί άνθρωποι είναι. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν, ας αποφανθεί η δικαιοσύνη γιατί αυτή έχει τον πρώτο λόγο», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος.

  Πηγή: Πρώτο θέμα