Κ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Καναδό πρωθυπουργό εύχονται «χρόνια πολλά» στους Έλληνες ομογενείς στο Μόντρεαλ. Μαζί, παρακολούθησαν την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι δύο ηγέτες περπάτησαν στις ελληνικές γειτονιές και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν καταστήματα ομογενών. Ήπιαν φρέντο καπουτσίνο, δοκίμασαν ντόνατ, ενώ στη βόλτα στους δρόμους του Μόντρεαλ, ο πρωθυπουργός άκουσε και μία μαντινάδα.

«Την πατρίδα αγαπούν, ποτέ δεν την ξεχνούνε, ιδανικά οράματα των προγόνων τους κρατούνε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του έλαβε μέρος σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και αναγορεύτηκε επίτιμος πρόεδρος της Κοινότητας.

«Στο τέλος της ημέρας, όμως, αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο από αυτήν την ημέρα είναι η εικόνα των μικρών παιδιών που τραγούδησαν τόσο τον καναδικό όσο και τον ελληνικό εθνικό ύμνο με την ίδια υπερηφάνεια, με την ίδια ενέργεια, με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Καναδάς, ζήτω η 25η Μαρτίου», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Στ. Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έχει κατέβει από το λεωφορείο και μαζί με τον ουλαμό παρελάσεως του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας ετοιμάζεται να λάβει μέρος στην παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Στοιχίζεται με τους υπόλοιπους στρατιώτες και φτιάχνει το όπλο του. Βρίσκεται στη μέση της δεύτερης σειράς. Το βλέμμα του καθαρό κοιτάει συνεχώς μπροστά.

Είναι ο πρώτος πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετέχει σε στρατιωτική παρέλαση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν μεταξύ των 36 νεοσυλλέκτων που επέλεξαν να παρελάσουν εθελοντικά. Ως «νέος» φαντάρος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την προηγούμενη εβδομάδα πρόβες για να ετοιμαστεί για τη μεγάλη στιγμή.

Μόλις ο κόσμος αντιλαμβάνεται την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσπά σε χειροκροτήματα αλλά και επευφημίες. Ο στρατεύσιμος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται πόλος έλξης για πολλούς κατοίκους του νομού.

«Πάρα πολύ ταπεινός, πάρα πολύ διακριτικός, συγχαρητήρια, μπράβο του».

Ανήμερα των γενεθλίων του, στις 29 Μαρτίου, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ορκιστεί, στη συνέχεια θα πάρει 5 ημέρες άδεια και θα επιστρέψει στο στρατόπεδο για να πάρει το απολυτήριό του.


Πηγή