Μεγαλοπρέπεια

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου συνοδευόμενοι από εθελόντριες νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού.

Η γη σείστηκε κατά τη διέλευση των τεθωρακισμένων αρμάτων, ακολουθούμενα από μονάδες του πυροβολικού και θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Τα βλέμματα στράφηκαν στον ουρανό κατά τη διέλευση των Rafale, των F-16, των Mirage και των Phantom της πολεμικής αεροπορίας. Για πρώτη φορά πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν και τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346 και Τ-6.

Ζεστό ήταν το χειροκρότημα και για τα πεζοπόρα τμήματα του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί ήταν και οι σχηματισμοί των ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού και του πολεμικού ναυτικού που πραγματοποίησαν χαμηλή διέλευση πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Στην παρέλαση συμμετείχε και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, της ελληνικής αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού σώματος.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τους εντυπωσιακούς Εύζωνες της προεδρικής φρουράς που χειροκροτήθηκαν ζεστά από μικρούς και μεγάλους.

Τα μηνύματα της πολιτικής & πολιτειακής ηγεσίας

Να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας, ήταν το μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Το ηρωικό τους παράδειγμα, η αυταπάρνηση και η γενναιότητά τους, μας θυμίζουν, απέναντι στις προκλήσεις, ότι οι Έλληνες αντλούμε στην ιστορία μας δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, γιόρτασε την εθνική επέτειο στο Μόντρεαλ, όπου παρακολούθησε την παρέλαση των Ελλήνων ομογενών μαζί με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό.

«Η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος».

Με μία φωτογραφία του από την παρέλαση στη Θήβα που συμμετείχε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

«Για τους Ήρωές μας. Για το Χώμα μας. Για τα Όνειρά μας. Παρέλαση στη Θήβα. Με τον ουλαμό παρελάσεως του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας. Ελληνίδες, Έλληνες, Χρόνια Πολλά!».

«Να είναι αυτές οι αξίες των προγόνων μας η πυξίδα για να πετύχουμε περισσότερη ευημερία και να κάνουμε την πατρίδα πιο ισχυρή. Δεν αξίζουν στον λαό μας νέες απογοητεύσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το μήνυμα της φετινής επετείου είναι ένα: Απεμπλοκή από πολέμους, αλληλεγγύη στους λαούς», ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η ελευθέρια κερδίζεται με αγώνες, ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για την 25η Μαρτίου.

«Η 25η Μαρτίου θα είναι πάντα ένας φάρος ελευθερίας για την ανθρωπότητα. Οι αγώνες των Ελλήνων για την εθνική απελευθέρωση και οι ιαχές του αγώνα, οι ιερές φωνές του Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά και των υπολοίπων γιγάντων ηρώων της Ιστορίας μας, θα βροντοφωνάζουν στην αιωνιότητα ‘Ελευθερία η Θάνατος’ δείχνοντας τον δρόμο της τόλμης και της αρετής. Ζήτω η Ελευθερία! Ζήτω η Ελλάδα!».


Πηγή