«Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κασσελακης έχασε το βήμα στην παρέλαση. Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία του στρατού επέλεξε, κατά τρόπο προσβλητικό για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν κανονική θητεία, να συμμετέχει στο άγημα οπλίτης που παρουσιάστηκε πριν 10 μέρες και απολύεται σε 10 μέρες», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Πλεύρης, ο οποίος επανήλθε λέγοντας:

«Ο κ. Κασσελάκης που σε όλη του τη θητεία δε θα κάνει μία σκοπιά, δε θα κάνει ένα περίπολο, δε θα κάνει μια άσκηση, κρίθηκε ικανός για να εκπροσωπήσει με άγημα στην παρέλαση. Εγώ το θεωρώ προκλητικό. Υπηρεσιακά γενικώς πρέπει να το δούμε αλλά δεν αφορά μόνο τον κ. Κασσελάκη, πώς άνθρωποι που δεν έχουν ορκιστεί και δεν έχουν όπλο, παρελαύνουν με όπλο».

Κατά την παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων ανήμερα της 25ης Μαρτίου στη Θήβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε μαζί με άλλους 35 νεοσύλλεκτους έχοντας και ατομικό τυφέκιο G-3

«Με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς όσοι νεοσύλλεκτοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν σε παρελάσεις. Ως προς το θέμα του τυφεκίου που έφερε, όλοι οι συμμετέχοντες νεοσύλλεκτοι, έλαβαν γνώση του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του G-3 έχοντας εκτελέσει και βολές πριν την παρέλαση», λένε στρατιωτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν στο MEGA πως στον ελληνικό στρατό εφαρμόζονται νεότεροι κανόνες, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της ταχύτερης εξοικείωσης των στρατεύσιμων με τα αντικείμενά τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ορκιστεί στις 29 Μαρτίου και την ίδια ημέρα θα λάβει την προβλεπόμενη άδεια ορκωμοσίας, διάρκειας 5 ημερών, μετά την παρέλευση των οποίων θα λάβει το απολυτήριό του.


Πηγή