Η αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας είναι ένα φαινόμενο σε έξαρση και που απασχολεί έντονα την Αχαΐα αλλά και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, όπως άλλωστε πιστοποιούν έντονα οι αριθμοί.

Παιδιά ηλικίας από 8 έως 18 ετών ολοένα και περισσότερο επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, συμμετέχοντας σε συμμορίες και επιδίδονται σε ληστείες, κλοπές, άσκηση βίας, ενώ πρωταγωνιστούν σε διαπληκτισμούς με πρόκληση σωματικών βλαβών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας οι ανήλικοι που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 και το πρώτο δίμηνο του 2024 ανέρχονται σε 602.

Την ίδια ώρα, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας που ανήκουν στην ευθύνη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας, Ακαρνανίας) ο αριθμός των ανήλικων που έχουν κατηγορηθεί για έκνομες ενέργειες ανέρχεται σε 1.187.

Η πλειονότητα των ανήλικων με την παραβατική συμπεριφορά ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 15 έως 18 ετών, χωρίς όμως ο αριθμός των παιδιών ηλικίας από 8 έως 14 ετών να είναι ασήμαντος, γεγονός που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας στην Αχαΐα, από τους 602 ανήλικους κατηγορούμενους οι 515 ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 15- 18 ετών και οι 87 είναι ηλικίας από 8 – 14 ετών.


Πηγή