Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ειδικό Δικαστήριο: Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν θα προσέλθει για να απολογηθεί

  Ειδικό Δικαστήριο: Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν θα προσέλθει για να απολογηθεί

  Χωρίς να απολογηθούν και οι δύο κατηγορούμενοι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζονται ο Νίκος Παππας και ο Χρήστος Καλογρίτσας σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

  Μετά τον πρώην υπουργό που ήδη έχει ξεκάθαρίσει πως δεν θα προσέλθει, σήμερα οι συνήγοροι του επιχειρηματία έκαναν γνωστό στο δικαστήριο πως τελικά ούτε ο δικός τους εντολέας θα εμφανιστεί.

  Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Καλογρίτσα που αναγνώστηκε από τους νομικούς του παραστάτες:

  «Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα “είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας” είχα πει. “Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια”.

  Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας. Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

  Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες,

  Υπάρχουν τα έγγραφα,

  Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση,

  Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

  Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά,

  των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

  Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

  Τι άλλο μου μένει; Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

  Γιατί, “όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει”».

  Νωρίτερα, το δικαστήριο υιοθετώντας και την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε τις ενστάσεις της πλευράς του Νίκου Παππά, περί παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και πλαστότητας των SMS μεταξύ των δυο πλευρών.

  Πηγή:Real.gr