Φρίκη

Παιδιά αιμόφυρτα που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή. Η Ράφα, στον νότο της Λωρίδας της Γάζας, γίνεται ξανά στόχος επίθεσης. Διασώστες προσπαθούν να βγάλουν από τα χαλάσματα των βομβαρδισμένων κτιρίων παιδιά που καλούν σε βοήθεια.

«Υπάρχουν νεκροί στα χαλάσματα, σπίτια καίγονται. Ολόκληροι όροφοι καίγονται, πέφτουν στα κεφάλια μας».

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό και μιλούν για 50 νεκρούς και 100 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την πολιορκία του νοσοκομείου αλ Σίφα για 8η ημέρα. Υποστηρίζει πως την τελευταία εβδομάδα στο αλ Σίφα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 170 ένοπλοι της Χαμάς και έχουν συλληφθεί 500 μέλη της ισλαμικής οργάνωσης.

Κατάπαυση του πυρός ζητά ο ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για του Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωνε ότι πλέον το Ισραήλ απαγορεύει την παράδοση τροφίμων στο βόρειο τμήμα της Γάζας, εκεί όπου 300.000 άμαχοι κινδυνεύουν άμεσα από λιμό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις προειδοποίησε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, να μην προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα είναι ένα τεράστιο λάθος. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις από τις ΗΠΑ».

Το ρήγμα ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ ολοένα και βαθαίνει. Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και για άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς.

Αυτήν τη φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν άσκησαν βέτο αλλά απείχαν από την ψηφοφορία. Ο Νετανιάχου αντέδρασε οργισμένα, ακυρώνοντας την επίσκεψη κυβερνητικών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Μαρτίου.


Πηγή