«Λυπάμαι, ειλικρινά, για την όποια δικαιολογημένη ανησυχία, άθελά μου, σας προκάλεσα, σε ό,τι αφορά στην πηγή προέλευσης και στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Πηγή τους αποτελεί το ‘Αρχείο Αποδήμων 2023’, το οποίο περιήλθε στα χέρια μου στα τέλη Ιανουαρίου 2024 σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος σήμερα έχει αποπεμφθεί».

Απόδημοι που έπεσαν θύματα της διαρροής της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου και προσωπικών τους δεδομένων, εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους.

«Στοιχεία τα οποία εμπιστευτήκαμε στο υπουργείο Εσωτερικών και τελικά διέρρευσαν», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ δικαιολογεί την πράξη της επαναλαμβάνοντας πως ο τότε γραμματέας αποδήμων του κυβερνώντος κόμματος, της έδωσε τα στοιχεία.

«Το έπραξα καλόπιστα, βασιζόμενη στο ότι τα στοιχεία σας μου δόθηκαν από το αρμόδιο κομματικό στέλεχος, το οποίο συμμετείχε σε ενημερωτικές καμπάνιες προς αποδήμους συμπατριώτες μας και συνεπώς πίστευα ότι δε θα σας προκαλέσω ενόχληση».

Η κα Ασημακοπούλου διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε διαγραφή των προσωπικών δεδομένων των συγκεκριμένων αποδήμων και δε θα επικοινωνήσει ξανά στο μέλλον μαζί τους.


Πηγή