Το φορτηγό πλοίο είναι ακόμα στο σημείο όπου έπεσε επάνω στην γέφυρα Francis Scott Key στην Βαλτιμόρη. Ειδικά συνεργεία ψάχνουν τους έξι εργάτες που βρίσκονται στα νερά του ποταμού Πατάπσκο και πλέον θεωρούνται νεκροί.

«Στις έξι το πρωί ελπίζουμε να βάλουμε δύτες στο νερό. Να αρχίσουν μια πιο λεπτομερή έρευνα. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βρούμε τους έξι που αγνοούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος αστυνομίας.

Οι εικόνες από ψηλά μαρτυρούν την σφοδρότητα της σύγκρουσης.

«Ήταν ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο. Επειδή λοιπόν έπεσε μετωπικά στην γέφυρα δεν με εκπλήσσει που κατέρρευσε», εξήγησε ειδική αναλύτρια.

Η γέφυρα Key Bridge είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία που ενώνει τις δυο πλευρές της Βαλτιμόρης. Σύμφωνα με τις αρχές, 31 χιλιάδες οχήματα διασχίζουν αυτή τη γέφυρα καθημερινώς ενώ αν το ατύχημα είχε σημειωθεί λίγες ώρες αργότερα θα μιλάγαμε για έναν μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.

Ο Τζο Μπάιντεν συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε αποκατάσταση της γέφυρας.

«Πρόθεση μου είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καλύψει όλο το κόστος της ανοικοδόμησης της γέφυρας. Και πιστεύω πως το Κογκρέσο θα στηρίξει την προσπάθεια μου», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε βίντεο λίγο πριν την πρόσκρουση, τα φώτα στο πλοίο, αναβοσβήνουν, φαίνεται να χάνει ισχύ και καταλήγει επάνω στην γέφυρα. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως πιθανότατα έπαθε μηχανική βλάβη, ενώ εξέπεμψε σήμα κινδύνου, λίγο πριν πέσει στον πυλώνα.

Ο Γιώργος Κομνημός, κάτοικος Βαλτιμόρης δήλωσε:

«Είναι τεράστια τραγωδία. Τεράστια. Το πρωί μπορεί να είναι γεμάτη αυτή η γέφυρα με αμάξια δηλαδή να είναι μέχρι και σταματημένα με την κίνηση από τη μία πλευρά της γέφυρας στην άλλη. Μιλάμε για εκατοντάδες αμάξια την ίδια στιγμή που ταξιδεύουν σε αυτή τη γέφυρα.».

Η γέφυρα Francis Scott Key, κατασκευάστηκε το 1977 κι ήταν η βασικότερη της πολιτείας του Μέριλαντ, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Πηγή