Η Γαλλία ανακοίνωσε την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στο μέγιστο, το οποίο σημαίνει σοβαρή πιθανότητα επίθεσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είπε ότι η συγκεκριμένη ομάδα που επιχείρησε στη Μόσχα έκανε απόπειρες επίθεσης και στην Γαλλία αλλά απετράπησαν.

Η Γαλλία είναι ιδιαίτερη περίπτωση διότι τον Ιούλιο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλοί αναφέρουν ότι υπάρχει φόβος για την εναρκτήρια εκδήλωση όπου είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει απόλυτος έλεγχος ασφάλειας.

Κάποιοι που εμπλέκονται στην διοργάνωση λένε μάλιστα ότι πρόκειται για τους δυσκολότερους αγώνες που έχουν γίνει ποτέ σε θέματα ασφαλείας.

Αντίστοιχα μέτρα ανακοίνωσε και η Ιταλία. Εκεί υπάρχει ανησυχία για το καθολικό Πάσχα και θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε συναγωγές, πρεσβείες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Χαρακτηριστική η δήλωση του Ιταλού υπουργού Άμυνας ότι ο κίνδυνος της ισλαμικής τρομοκρατίας παραμένει υψηλός στην Ευρώπη.

Τέλος, αμερικανικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πλην της Γαλλίας και της Ιταλίας, πιθανοί στόχοι παραμένουν το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάνουν επίσης αναφορά σε έκθεση του ΟΗΕ όπου η Τουρκία περιγράφεται ως υλικοτεχνικό και οικονομικό κέντρο για τις επιχειρήσεις ISIS- Χορασάν στην Ευρώπη.

«Ορισμένα άτομα με καταγωγή από τον Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία που ταξιδεύουν από το Αφγανιστάν ή από την Ουκρανία στην Ευρώπη αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία για το ISIS- Χορασάν, το οποίο επιδιώκει να προβάλει βίαιες επιθέσεις στη Δύση», αναφέρουν τα δημοσιεύματα.


Πηγή