Το βίντεο που τράβηξε μαθητής λίγο μετά την άγρια επίθεση, σοκάρει. Μία λίμνη αίματος στα σκαλιά του σχολείου. Αίμα ανήλικου μαθητή που δέχθηκε επίθεση με σφυρί στο κεφάλι.

«Σήμερα εμείς είδαμε ότι το παιδί ήταν στο πάτωμα λιπόθυμο και ήταν παντού αίματα, ακόμα και στον τοίχο».

Μαρτυρίες σοκ

Οι μαρτυρίες των παιδιών που έζησαν τον εφιάλτη είναι συγκλονιστικές. Η εικόνα θυμίζει σκηνικό μακελειού. Μόλις είχε γίνει η προσευχή στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ανέβαιναν όλοι προς τις αίθουσές τους, ώσπου ξαφνικά το απόλυτο χάος, τσιρίδες και πανικός.

«Είδαμε το παιδί να χτυπάει τον Νιγηριανό και το παιδί προσπάθησε να του ρίξει μπουνιά για να αμυνθεί και μετά είδαμε να χτυπάει το παιδί με σφυρί στο κεφάλι και έχασε το παιδί τις αισθήσεις του και είχε παντού αίματα».

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν ο αδελφός μαθητή ήρθε να ζητήσει τον λόγο από συμμαθητή του αδελφού του. Δεν άργησε να χαθεί ο έλεγχος, οπότε ο δράστης τράβηξε σφυρί κα χτύπησε τον συμμαθητή του αδελφού του και στη συνέχεια με μαχαίρι τραυμάτισε τον διευθυντή του σχολείου. Και τα δύο θύματα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν όσο ο μαθητής του σχολείου βρισκόταν αναίσθητος στο πάτωμα από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Ο διευθυντής έτρεξε να πιάσει τον 19χρονο με το σφυρί και ήταν το επόμενο θύμα του.

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS η σύζυγος του διευθυντή που βρίσκεται στο χειρουργείο μετά την άγρια επίθεση, περιγράφει τα πρώτα λόγια που πρόλαβε να της πει ο άντρας της.

«Πήγε μετά την προσευχή, μπήκε ένας εξωσχολικός στο προαύλιο την ώρα που κάνανε την προσευχή, χτύπησε ένα παιδί με σφυρί στο κεφάλι. Έτρεξε να φύγει αυτός ο Γεωργιανός με το μπουλούκι έξω να ξεφύγει, τον έπιασε ο σύζυγός μου από πίσω και την ώρα εκείνη γύρισε και τον χτύπησε».

Η κατάσταση της υγείας του διευθυντή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής είναι σταθερή.

«Του έχουν κάνει εξετάσεις να δουν αν πείραξε κάποιο όργανο, ακόμα δεν έχουν βγει. Τώρα είναι στο χειρουργείο. Είναι καλά, μίλησα και εγώ με τον άντρα μου», συμπληρώνει η σύζυγός του.

«Έχει ένα τραύμα στην αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Ο άνθρωπος είναι σταθερός, δεν είναι σε κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός του και αυτές οι κακώσεις που έχει είναι κακώσεις για τις οποίες θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», λέει από την πλευρά του ο διευθυντής της 3ης χειρουργικής του «Γεννηματάς», Ανδρέας Ζεβλάς.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και ο μαθητής του σχολείου που δέχθηκε την επίθεση με σφυρί.

«Έχει ένα θλαστικό στο κεφάλι και αυτό το παιδί είναι σταθερός αλλά συνεχίζουμε τον έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι είναι πραγματικά έτσι όπως δείχνει, καλά».

«Ήθελε να τον σκοτώσει»

Οι μαρτυρίες των μαθητών φανερώνουν πως εδώ και μερικές μέρες το κλίμα μεταξύ των συγκεκριμενών παιδιών ήταν έκρυθμο.

«Την προηγούμενη Πέμπτη, ο δράστης ήθελε να ξεμοναχιάσει το παιδί, το είχε βρει έξω από το σχολείο και το θέμα είναι ότι είχαν έρθει οι γονείς του για να το προστατεύσουν».

Κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό λόγο της διαφοράς των παιδιών, με τους γονείς του θύματος να ανησυχούν μέχρι και για τη ζωή του.

«Πριν από λίγο καιρό είχαν πλακωθεί. Οι γονείς του είχαν πει στα παιδιά και σε εμένα ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει το παιδί και την οικογένειά του ενώ δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος».

Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα, που ο διευθυντής αναγκάστηκε να απευθυνθεί στις Αρχές για περιστατικά βίας στο σχολείο.

«Είναι ένα σχολείο που γενικά αντιμετωπίζει προβλήματα και με εξωσχολικούς, με ναρκωτικά. Κάθε μέρα κάτι γινότανε. Έχει πάει πάρα πολλές φορές στο τμήμα, πολλές φορές τον έχουν απειλήσει», αναφέρει η σύζυγός του διευθυντή.

«Το θέμα της βίας είναι ένα θέμα έξω από το σχολείο το οποίο αντανακλάται, μπαίνει μέσα στο σχολείο», λέει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Καργόπουλος.

Ο 19χρονος δράστης, που κρυβόταν στο υπόγειο, συνελήφθη και συνεχίζεται η έρευνα για το περιστατικό που λίγο έλειψε να αφαιρέσει τη ζωή δύο ανθρώπων.

«Άκουσα φωνές»

Μαθήτρια του σχολείου περιέγραψε καρέ καρέ στο Live News τον πανικό που επικράτησε στο σχολείο τη στιγμή της επίθεσης.

«Άκουσα φωνές και πήγα να δω στις σκάλες τι γίνεται. Είδα τον δράστη να χτυπάει το θύμα. Άτομα ανέβηκαν τις σκάλες τρέχοντας και κλαίγοντας. Τους ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν».

Όπως είπε η μαθήτρια, δεν έχει παρατηρήσει εξωσχολικούς να εισέρχονται στο σχολείο.


Πηγή