Άγριος ξυλοδαρμός

Οι δύο μαθήτριες από διαφορετικά σχολεία τσακώθηκαν άγρια στον Μόλο του Αγίου Νικολάου, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης των νέων στην πόλη.

Πέρα από τη βιαιότητα, την αγριότητα και το μένος των 14χρονων κοριτσιών, αυτό που σοκάρει είναι η στάση που κρατούν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Τραβούν βίντεο με το κινητό αλλά δεν επιχειρούν να τις χωρίσουν και να δώσουν τέλος στον άγριο ξυλοδαρμό.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό στην Πάτρα μέσα σε λίγες ημέρες. Άλλη μία 14χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην αυλή του σχολείου της. Τη μαθήτρια προσπάθησε να προστατέψει ο μικρότερος αδερφός της, ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών, μόλις οι καθηγητές έμαθαν για τον ξυλοδαρμό, απέβαλαν τη… 14χρονη και τον αδερφό της.

Ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα για το bullying

H ενδοσχολική βία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το υπουργείο Παιδείας ανοίγει ψηφιακή πλατφόρμα για αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού με επώνυμες καταγγελίες, ενώ έχει συσταθεί και η επιτροπή ειδικών επιστημόνων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Παράλληλα, ένα νέο μέτρο θα εφαρμοστεί στα σχολεία της χώρας. Τα κινητά τηλέφωνα θα απαγορεύονται και οι μαθητές που θα αναρτούν στα social media βίντεο με τα οποία θα εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους, θα επιπλήττονται με οριστική αποβολή.


Πηγή