Για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή του το 2022, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι έτοιμος και εφέτος να προσφέρει συναρπαστικές στιγμές με την κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση να διεξάγεται από 15 έως τις 19 Μαΐου 2024.

Οι μοναδικές εικόνες από το μαγευτικό ανάγλυφο των περιοχών που έχει επιλέξει ως αγωνιστικές διαδρομές η διοργανώτρια Cycling Greece, οι υψηλού επιπέδου συμμετοχές , και ο ανανεωμένος σχεδιασμός του αγώνα, εγγυώνται ακόμη μια μεγάλη διεθνή επιτυχία για τη χώρα μας.

Στην εφετινή έκδοσή του ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια από τις αρτιότερες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού, καθώς θα ενώσει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: τη Θεσσαλονίκη ως πόλη εκκίνησης και την Αθήνα ως πόλη τερματισμού.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει μια ατομική χρονομέτρηση και πέντε αγωνιστικές ημέρες στις οποίες οι ποδηλάτες θα περάσουν διαδοχικά από την Κατερίνη, την Καρδίτσα, το Καρπενήσι, τη Σπερχειάδα και τη Χαλκίδα.

Ο φετινός Γύρος θα περιλαμβάνει και ένα «βασιλικό» ετάπ-έκπληξη, εφάμιλλο των μεγάλων Γύρων της Ευρώπης που θα εντυπωσιάσει τους φίλους της ποδηλασίας αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών μέσω της τηλεοπτικής εικόνας.

Είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο, με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι Εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της γαλάζιας φανέλας της γενικής κατάταξης , αλλά και τις επιμέρους βαθμολογίες και νίκες στα ετάπ.

Γρηγόρης Τάτσης


Πηγη