Για το αδιάβλητο των εκλογών και τους «ξένους παρατηρητές» που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε ο κ. Χατζησωκράτης.

«Υπάρχει θέμα να φύγει αυτή η κυβέρνηση με όλα όσα γίνονται. Αυτή είναι μία πρόταση που έθεσε ο κ. Κασσελάκης. Δεν ζήτησε ξένους παρατηρητές ο κ. Κασσελάκης αλλά αυτό που τέθηκε ως μείζον θέμα είναι να πάμε σε εκλογές», ανέφερε.

«Ο κ. Χατζησωκράτης μίλησε για τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και η Ευρώπη έστειλε παρατηρητές στην Ζιμπάμπουε, στην Γουατεμάλα στην Νιγηρία και στην Παραγουάη. Ο κ. Κασσελάκης ζητά από έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ζητά να γίνουν εκλογές με παρατηρητές. Ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί στη χώρα μας το εκλογικό αποτέλεσμα. Ίσως έχει κουραστεί από την σκληρή προετοιμασία στον στρατό, δεν εχει τους συμβούλους του και αποφάσισε να κάνει τον influencer σε στυλ Πολάκη. Ακόμη δεν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές που έχει στην εταιρεία του και έχει δίπλα του έναν καταδικασμένο με 13-0», τόνισε η κ. Καραμανλή.

Ο κ. Μανιάτης είπε: «το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας που είναι ένας θεσμικός τόπος να εκφράσει ένα κόμμα την δυσπιστία του στην κυβέρνηση. σχετικά με την πρόταση του κ. Κασσελάκη, είναι προφανές ότι μέσα στο επικοινωνιακό του άγχος προσπάθησε να κάνει μια lifestyle δήλωση. Η χώρα δεν έχει ανάγκη και δεν είχε ποτέ την ανάγκη διεθνών παρατηρητών. Το τελευταίο διάστημα το κράτος δικαίου δέχεται αλληλουχία αδικημάτων πχ υποκλοπές, emails αποδήμων και Τέμπη. Είναι αδιανόητο να σκεφτεί κάνεις ότι για λόγους κυβερνητικής προπαγάνδας μπήκαν σε φυλασσόμενο χώρο, έκαναν κοπτοραπτική και τις έδωσαν σε φιλικά μέσα για έναν και μόνο στόχο: να περάσει η αντίληψη ότι για όλα φταίει το λάθος του σταθμάρχη. Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την γραμμή της. Μιλάμε για πολιτικές ευθύνες, αυτή η κίνηση έγινε για πολιτικούς λόγους. Αυτή η κίνηση είναι σαφές ποιον εξυπηρετεί, να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός».

Η κ. Καραμανλή προσέθεσε πως, «Σέβομαι την δημοσιογραφική έρευνα και όλα τα Μέσα. Οι απαντήσεις δόθηκαν μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να γνωρίζει. Δεν υπάρχει εκνευρισμός στην κυβέρνηση. Εμπιστεύομαι απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό που αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ είναι ότι το αυθεντικό υλικό το έχει αυτούσιο η ελληνική δικαιοσύνη. Η τραγωδία των Τεμπών έχει σημαδέψει την ελληνική κοινωνία. είναι χρέος του πολιτικού συστήματος να μην μείνει καμία σκιά. Όλοι οι Έλληνες θα μάθουν την αλήθεια και ο μόνος αρμόδιος είναι η ελληνική δικαιοσύνη».

«Έχουμε μπροστά μας μία πρόταση της αντιπολίτευσης που θα μπορούσε να καταλήξει σε δυσπιστία και αυτό να οδηγήσει σε εκλογές. Υπάρχει θέμα εκλογών εμείς αυτό ζητάμε. Εμείς θα την στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας. Η μονταζιέρα για μας είναι δεδομένο ότι υπάρχει. Φαίνεται ποιος πήρε τα στοιχεία, ποιος έφτιαξε τη μονταζιέρα. Υπάρχει πολιτική ευθύνη», υπογράμμισε ο κ. Χατζησωκράτης.

Τέλος ο κ. Μανιάτης δήλωσε πως, «Έχουμε 3 στάδια: το ΠΑΣΟΚ κάνει αίτημα για προανακριτική επιτροπή, το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση και κάνει εξεταστική από την οποία δεν βγήκε κανένα αποτέλεσμα. Κι ερχόμαστε στις αποκαλύψεις του τώρα, που η κυβέρνηση δεν απαντά σωστά, δηλαδή να θεωρήσει καλοδεχούμενες τις αποκαλύψεις και να προχωρήσουμε στην διερεύνηση. Αντί αυτού αναφέρει ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και κύκλοι που πολεμούν την κυβέρνηση και θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Οφειλόμενα είμαστε θεσμικοί και υπεύθυνοι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους».


Πηγή