Από την αρχαιότητα έως σήμερα οι Γυναίκες, διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας. Ηγέτιδες, Επιστήμονες, Καλλιτέχνες, Μητέρες, Αδερφές, Φίλες, υψώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν μια ισότιμη κοινωνία σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

Η Γυναίκα στον αγροτικό κόσμο, αντιπροσωπεύει μια πολύτιμη πηγή γνώσης, δεξιοτήτων και πνευματικότητας, παράλληλα με το να είναι ένας σημαντικό κρίκος για την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και της τοπικής ανάπτυξης.

Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Μαρτίου 2024, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας έχοντας ως θέμα «Οι Γυναίκες του Αμβρακικού».

Η εκδήλωση, ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Περιφερειακή Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδος- Εντεταλμένη σε θέματα Ισότητας και Κοινωνικής Πολιτικής κα Βούλγαρη Αμαλία, την Αντιδήμαρχο Αμφιλοχίας κα Αγρογιάννη Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Αμφιλοχίας κο Γαλάνη Κων/νο και την Πρόεδρο Συλλόγου Γυναικών Μενιδίου “Ερωδιός” κα Σκεντέρη Ναυσικά.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η εισηγήτρια, Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας του Ιονιου Πανεπιστημίου- κα Μίρκα Παλιούρα η οποία μίλησε για “Τις Περιηγήτριες Γυναίκες στην Ελλάδα του 19ου αιώνα” και ακολούθησε η Καθηγήτρια της Μουσικής κα Χρυσάνθη Αρβάλη, παρέα με την μαθήτρια Βικτώρια Πετσινού που μας ταξίδεψε με μουσικές νότες και μελωδίες.

Η υπέροχη αυτή εκδήλωση, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Αμφιλοχίας, και τον Σύλλογο Γυναικών Μενιδίου και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Γυναίκας έτους 2024.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, φορείς της τοπικής κοινωνίας, πρώην δήμαρχοι, μέλη συλλογικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή, παραγωγοί τοπικών προιόντων, ενεργοί πολίτες, εθελοντές και υποστηρίχθηκε από τους: Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοπηγής Ελαιοφύτου, Πολιτιστικό Σύλλογο Πολύδροσου Άρτας Άγιος Αθανάσιος, τον Μορφωτικό Εξωραιστικό Όμιλο Περδικακίου “το Σακαρέτσι”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλεσιάδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμοργιανών “Η Αιχμή”, Πολιτιστικό Σύλλογο Σπάρτου, τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φυτειών” Ακαρνανικό Φως”, το Χορευτικό Τμήμα Θυρρείου, τους παραγωγούς Μέλι Αμφιλοχίας κο Φούντα Ν. και το Βιολογικό Αγρόκτημα Βέργα Ξενάκη Α.
Ευχαριστίες και στον χοροδιδάσκαλο Βενιαμίν Γερνά, για το κλείσιμο της εορταστικής αυτής εκδήλωσης
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η κα Χαρίτου Παρθενία
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr