«Για αυτό λοιπόν πήραμε αυτή την πρωτοβουλία. Να αποτρέψουμε το έγκλημα στα Τέμπη να είναι ένα διαρκές έγκλημα της ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τι είναι εκείνο που σας οδηγεί στη συγκεκριμένη κατάθεση προτάσεως δυσπιστίας; Το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ». Εσείς κρίνετε ότι αυτό μόνο αρκεί για να ζητήσετε να πέσει η κυβέρνηση, όταν σας λέμε λοιπόν ότι είστε εντολοδόχος συγκριμένων εκδοτικών συμφερόντων εννοούμε ακριβώς τη σχέση αυτού του δημοσιεύματος που είναι το μόνο πρόσθετο με την πρόταση δυσπιστίας που συζητούμε σήμερα», είπε υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Αυτό που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι είναι η βαθύτατη πλέον γνώση της κοινωνίας για τη συγκάλυψη που έχει γίνει γύρω από το έγκλημα των Τεμπών και για αυτό το ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει άμεσα στη Βουλή και να απολογηθεί», είπε ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για οικονομικά συμφέροντα που υπαγόρευσαν την μομφή στην κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρεται ευθέως στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

«Αυτά τα συμφέροντα δεν είναι σε πληθυντικό αριθμό, όταν μιλάμε για μια συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι γενικά και αόριστα, τουλάχιστον ταυτίζονται με ένα συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Αν λοιπόν νομίζετε ότι θα μας λυγίζουν οι αθλιότητες που διακινείτε από το πρωί υποτιμάτε τη δύναμη και την ψυχή της Δημοκρατικής Παράταξης, υποτιμάτε την πίστη μας στη Δημοκρατία, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην πρόταση δυσπιστίας τα τέσσερα κόμματα του προοδευτικού τόξου καταγγέλλουν την κυβέρνηση συνολικά για την καταρράκωση του Κράτους Δικαίου στη χώρα.

«Οι νέες αυτές συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στο τρίπτυχο «συγκάλυψη-διαφθορά-ατιμωρησία», στο οποίο διακρίνεται σταθερά η Κυβέρνηση «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο έχει προκαλέσει κύμα δικαιολογημένης οργής στην κοινωνία. Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρεται στην πρόταση δυσπιστίας.

«Θα δείτε μια κοκορομαχία σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί. Μια διαδικασία – σόου, που δε θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί» πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι τι περιμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τι περιμένει η κοινωνία. Και η ελληνική κοινωνία περιμένει να μάθει την αλήθεια», είπε ο πρόεδρος Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης και το γραφείο του παρενέβησαν για την προβολή του σεναρίου του ανθρώπινου λάθους ακόμη και με παραποιητική διοχέτευση συνομιλιών ηχογραφημένων του μοιραίου σταθμάρχη», ανέφερε η πρόεδρος Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε:

«Το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναδεικνύοντας την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών. Η μόνη «μομφή» που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση είναι αυτή που καταθέτει το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καλεί τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε διπλές κάλπες τον Ιούνιο με διεθνείς παρατηρητές.

«Ο κ. Κασσελάκης περνά συνειδητά σε άλλη πίστα και από την πολιτική γελιοποίηση της θέσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Επίθεση της κυβέρνησης στον Νίκο Ανδρουλάκη

Από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις για όλα τα ζητήματα.

Παράλληλα, αναφέρεται από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, όπως ανέφεραν οι κοι Βορίδης και Παύλος Μαρινάκης, γνωρίζοντας ότι είναι πράγματα που έχουν γίνει γνωστά εδώ και πολύ καιρό.


Πηγή