Στην Βουλή η ένταση κορυφώνεται με αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αντεπιτίθεται.

Χαρακτηριστικές σκηνές στις παρελάσεις. Η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, βρέθηκε απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Την ίδια ώρα στην Βουλή οι τόνοι ανεβαίνουν με πρόταση μομφής του Νίκου Ανδρουλάκη που συνυπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά. Η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία θα κατονομάσει με ονοματεπώνυμα στη Βουλή, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι συντάσσεται με αυτά τα συμφέροντα για να ρίξουν τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» γίνονται βασικό θέμα συζήτησής και αντιπαράθεσης.

Μετά τις αποκαλύψεις του «ΒΗΜΑΤΟΣ» για τα Τέμπη 7 γρίφοι ζητούν απαντήσεις και προσεκτική ανάγνωση του ρεπορτάζ από κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, αντί για αφορισμούς και αλαλαγμούς.

1. Προκύπτει ότι υπάρχει αλλοιωμένος διάλογος σταθμάρχη – μηχανοδηγού

2. Προσοχή:
α) Δεν πρόκειται για τον διάλογο που έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της. Αλλά για «παράλληλο»
β) Άλλωστε οι πλήρεις και ατόφιες μαγνητοφωνήσεις του συστήματος καταγραφών του ΟΣΕ δόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. δύο μέρες μετά τη δημοσίευση του μονταρισμένου

3. Ποιος είχε πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής του ΟΣΕ ώστε:
α) να πάρει τα ηχητικά;
β) και να τα μοντάρει;

4. Ποιος άφησε να διαρρεύσει στα ΜΜΕ την 1η Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την τραγωδία;

5. Ποιον στόχο εξυπηρετούσε αυτή η διαρροή απ’ όποιον κι αν έγινε;

6. Συνιστά ή όχι η πρόσβαση, παραποίηση και διανομή των ηχογραφήσεων αυτών παρανομία;

7. Και το κυριότερο: Αν ήταν γνωστά όλα τα παραπάνω (όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος την ΕΡΤ) τι έκαναν οι αρμόδιες Αρχές για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα όσων κρύβονται πίσω απ’ όλα τα παραπάνω αδικήματα;

Τριήμερη μάχη στη Βουλή με σκληρό ροκ

Όπως επεσήμανε στο Live News η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις σε μείζονα θέματα που περιλαμβάνει η πρόταση δυσπιστίας, όπως τα Τέμπη, ενώ θα δοθούν απαντήσεις για την ακρίβεια και την αποστολή emails σε απόδημους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.


Πηγή