Η κατάχρηση των κινητών τηλεφώνων έχει γίνει εφιάλτης σε αρκετά σχολεία με την προσοχή πολλών μαθητών να είναι διαρκώς στραμμένη στις οθόνες τους.

Τα κοινωνικά δίκτυα πλημμυρίζουν από εικόνες ακόμη και μέσα σε τάξεις από μαθητές που καταγράφουν συμμαθητές τους ή εκπαιδευτικούς χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Έτσι, διευθυντής γυμνασίου αποφάσισε να εφαρμόσει όσα προβλέπει το μέτρο για την απαγόρευση των έξυπνων συσκευών στα σχολεία που όπως φαίνεται έχει μείνει στα χαρτιά.

Πρώτο βήμα ήταν να ζητήσει τη συνεργασία των γονέων και σε όσους επέμεναν τα παιδιά τους να έχουν μαζί τους κινητά για να επικοινωνούν μαζί τους πρότεινε ως λύση να είναι απλές συσκευές χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και χωρίς δυνατότητα καταγραφής εικόνας και ήχου.

Το νέο «ποινολόγιο» για τους απείθαρχους μαθητές

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει μέσα στις νέες ρυθμίσεις που φέρνει για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του μπούλινγκ να βγάλει τα κινητά από τα σχολεία επιβάλλοντας αυστηρές συνέπειες στους παραβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπονται αποβολές από 1 ως 5 μέρες εάν εντοπίσει εκπαιδευτικός μαθητή να κατέχει κινητό ή άλλο οπτικοακουστικό σύστημα καταγραφής είτε αυτό βρίσκεται σε λειτουργία είτε όχι. Την οριστική έξοδο από το σχολείο ενδέχεται να δουν όσοι αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν κι εκφοβίζουν συμμαθητές τους ή άλλα άτομα από το σχολικό περιβάλλον.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η κατάχρηση κινητών βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία και τη μαθησιακή ικανότητα παιδιών και εφήβων ενώ συνδέεται και με τα περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία.


Πηγή