Η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία θα κατονομάσει με ονοματεπώνυμα στη Βουλή, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας ότι τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι συντάσσεται με αυτά τα συμφέροντα για να ρίξουν τον πρωθυπουργό.

«Και στα πανεπιστήμια και χθες, λειτούργησε ως όργανο οικονομικών συμφερόντων. Κάποιοι νόμιζαν ότι βρήκαν την ευκαιρία πάνω στα πτώματα να ρίξουν τον πρωθυπουργό την απάντηση θα τη δώσουμε εμείς στη Βουλή αι ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές».

«Κωμικό να κατηγορούν τον Ανδρουλάκη για εξυπηρέτηση συμφερόντων»

«Είναι κωμικό να κατηγορούν τον Νίκο Ανδρουλάκη για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων τέτοια αλλεργία η κυβέρνηση όταν ένα κόμμα ασκεί το ύψιστο εργαλείο δεν έχει υπάρξει ξανά», είπε ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του παρέμβαση ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνυπογράψει τη μομφή στην κυβέρνηση απαξιώνοντας ωστόσο τη διαδικασία σε σόου και κοκορομαχία για το ποιος θα την πιστωθεί.

«Γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία».

Μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής», τα «Νέα» μιλούν για 7 γρίφους που ζητούν απαντήσεις και καλούν την κυβέρνηση να διαβάσει προσεκτικά το ρεπορτάζ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα προκύπτει ότι υπάρχει αλλοιωμένος διάλογος, δεν είναι αυτός που έχει η δικαιοσύνη στα χέρια της και το σύνολο των ηχητικών από τα καταγραφικά του ΟΣΕ δόθηκαν στην ΕΛΑΣ δυο ημέρες μετά τη δημοσίευση του μονταρισμένου διαλόγου.

Ο τρίτος γρίφος είναι ποιος είχε πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής του ΟΣΕ, ποιος άφησε να διαρρεύσει ώρες μόνο μετά την τραγωδία, ποιος στόχο εξυπηρετούσε και αν αυτό συνιστά παράνομη πράξη. Το κυριότερο ερώτημα είναι αν αυτά ήταν γνωστά όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι έκανε η κυβέρνηση για να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω όλα τα προηγούμενα.

Επιμένει να ζητάει εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε διπλές κάλπες – εθνικές και ευρωεκλογές – με διεθνείς παρατηρητές.

«Επιμένω στη διενέργεια εκλογών – και των ευρωεκλογών – με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και προσβλέπω στην συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών. Το επιχείρημα ότι αυτό δε συμβαίνει στις προηγμένες δημοκρατίες, δεν ισχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει και επίσημο αίτημα για την παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Θυελλώδης αναμένεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής που θα κατατεθεί με αφορμή την αλλοίωση των ηχητικών στοιχείων


Πηγή