Αναπάντητα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Phantom με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Φως στα αίτια της πτώσης αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων από το ΓΕΑ που έχει ήδη συσταθεί για την τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κρίσιμο για το πόρισμα, θεωρείται ο εντοπισμός συντριμμιών του μοιραίου αεροσκάφους. Για το σκοπό αυτό το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει έρευνες με το υδρογραφικό – ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» που διαθέτει ειδικό σόναρ και μπορεί να «πιάσει» άτρακτο ή συντρίμμια του Phantom στον βυθό. Tο ΓΕΕΘΑ επίσης είναι πιθανό να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες που έχουν τη δυνατότητα για υποβρύχιες επιχειρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη με τις ΗΠΑ να έχουν ήδη προσφερθεί.

Tις επόμενες μέρες θα γίνει ο σχεδιασμός για το εάν και πώς θα ανελκυστούν τα κομμάτια του αεροσκάφους, που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος, ώστε να υπάρξουν οι απαντήσεις για το τι έφταιξε.


Πηγή