Με ένα νέο δημοσίευμα, σήμερα, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» θέτει 7 βασικά σημεία, τα γεγονότα αλλά και τα βασικά ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προκύπτει ότι υπήρχε αλλοιωμένος διάλογος σταθμάρχη – μηχανοδηγού και συγκεκριμένα η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση, δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία αλλά εκείνη τοπικού συρμού.

Η εφημερίδα διασαφηνίζει πως δεν πρόκειται για τον διάλογο που έχει η δικαιοσύνη στα χέρια της αλλά για «παράλληλο» διάλογο. Άλλωστε οι πλήρεις και ατόφιες μαγνητοφωνήσεις του συστήματος καταγραφών του ΟΣΕ δόθηκαν στην αστυνομία 2 ημέρες μετά τη δημοσίευση του μονταρισμένου.

Τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πλέον πηγάζουν από την κοινή λογική.

– Ποιος είχε πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής του ΟΣΕ ώστε να πάρει τα ηχητικά και να τα μοντάρει;

– Ποιος άφησε να διαρρεύσει το (μονταρισμένο) ηχητικό στα ΜΜΕ την 1η Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την τραγωδία;

– Ποιον στόχο εξυπηρετούσε αυτή η διαρροή, απ’ όποιον κι αν έγινε;

– Συνιστά ή όχι, η πρόσβαση, παραποίηση και διανομή ηχογραφήσεων αυτών, παρανομία;

Το κυριότερο ωστόσο, από όλα τα ερωτήματα είναι αν ήταν γνωστά όλα τα παραπάνω, τι έκαναν οι αρμόδιες Αρχές για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα όσων κρύβονται πίσω από όλα τα παραπάνω αδικήματα;

Ανατριχίλα

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα λεγόμενα του πρώην βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο εξίσωσε τον θάνατο των δίδυμων αδερφών Πλακιά και της ξαδέρφης τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, με τους 1977 θανόντες στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια του 2023, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1.977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουμε μαντήλια να κλαίμε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν και 800 γεννήθηκαν. Η ζωή συνεχίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του ζητά τη διαγραφή του Μιχάλη Ταμήλου από τη ΝΔ.

«Πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν. Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή