Ο τρίτος κατά σειρά κατηγορούμενος, ο οποίος προέρχεται από την πλευρά του ΕΡΓΟΣΕ, μετά το τέλος της απολογίας του έφυγε ελεύθερος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαίας ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, και της Ευρωπαίας εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, αλλά με την επιβολή δύο περιοριστικών όρων, όπως είχε συμβεί λίγες μέρες νωρίτερα και με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους στη σοβαρή αυτήν υπόθεση, η οποία κατά τις δικαστικές Αρχές συνδέεται με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, στον τρίτο κατά σειρά κατηγορούμενο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιπλέον υποχρέωση καταβολής εγγυοδοσίας 700.000 ευρώ.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, ενώ κατά πληροφορίες οι τελευταίοι αναμένεται, εκτός απροόπτου, να περάσουν την πόρτα του ανακριτικού γραφείο στο τέλος Απριλίου.

Αγοραστός σε συγγενείς θυμάτων: Η Περιφέρεια έκανε ό,τι ζήτησε το συντονιστικό

Την ίδια στιγμή, ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Θεσσαλία, όταν συγγενείς θυμάτων της τραγωδία εισέβαλλαν ζητώντας απαντήσεις από τον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, γιατί δεν τους έχει απαντήσει σε εξώδικα για το ποιος είχε την ευθύνη για το μπάζωμα.

Ο Κώστας Αγοραστός απάντησε πως ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν υποστηρικτικός και λειτούργησε βάσει του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.


Πηγή