Με 85 βουλευτές από τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης να συγκροτούν για πρώτη φορά ενιαία προοδευτικό μέτωπο, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ, κλήθηκε να απαντήσει το σχόλιο της κυβέρνησης ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι το ”πρόθυμο κόμμα” που επιδιώκει να ”πέσει” η κυβέρνηση λειτουργώντας ως εντολοδόχος οικονομικών συμφερόντων», όπως σημειώνει το Μαξίμου.

«Ποια είναι τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν την αποσταθεροποίηση και των οποίων είμαστε εντολοδόχοι; να μας πείτε όνομα και επώνυμο. Αν δεν πείτε όνομα δεν είστε μόνο ψεύτες, είστε και δειλοί», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τον Σπύρο Καρανικόλα, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να παίρνει τον λόγο και να απαντάει «εν μία νυκτί ήρθε το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει ένα δημοσίευμα καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με μόνο ένα κριτήριο: το δημοσίευμα του Βήματος».

Από την πλευρά του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» υπενθύμισε ότι από της 6 Μαρτίου είχε προτείνει η «Νέα Αριστερά» στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση.

Και συνέχισε λέγοντας «με χαρά υπογράψαμε αμέσως αυτή την πρόταση δυσπιστίας γιατί απαντάει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα που νιώθει αυτή την στιγμή η ελληνική κοινωνία».

«Βλέποντας γενικά την διολίσθηση του κράτους δικαίου, είναι όλα τα ζητήματα που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι μετρ στην συγκάλυψη», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ερωτηθείς ο κ. Καρανικόλας τον λόγο που οι συνομιλίες δεν έφθασαν στην Εξεταστική Επιτροπή απάντησε: «Η Εξεταστική Επιτροπή είναι των πραγμάτων, όχι των προσώπων. Η Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησε τις διαχρονικές ευθύνες που έφθασαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα. Οι συνομιλίες αυτές είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας. Κακώς διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής αναφορικά με τους διαλόγους είπε: «Στις σελίδες 306 και 313 του πορίσματος της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή φαίνεται ξεκάθαρα ότι δύο βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται στο κομμάτι το ηχητικό που διέρρευσε στα μέσα ως αυθεντικό και χρησιμοποιείται ως μέσο για να γίνει ερώτηση» και τόνισε την ερώτηση «περιμένω με ονοματεπώνυμο τα συμφέροντα που πολεμούν την κυβέρνηση και περιμένω να μας πουν ποιος και γιατί έκανε την κοπτοραπτική τρεις μήνες πριν τις εκλογές».

«Μου κάνει εντύπωση ότι σήμερα ανακαλύπτει η κυβέρνηση οικονομικά συμφέροντα που είναι στον Τύπο και της επιτίθενται, όταν είναι μια κυβέρνηση με πρωτοφανή κάλυψη από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια και ενδεχομένως έχει κακομάθει υπερβολικά , με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε κριτική να θεωρείται επίθεση. Ένα δημοσίευμα δεν είναι επίθεση σε μια κυβέρνηση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης καταλήγοντας.


Πηγή