Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψαν ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του, και η Επιτροπή “Πρέβεζα Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον”, στην αίθουσα της Πινακοθήκης “Γιάννης Μόραλης” την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας και μέλος της Επιτροπής “Πρέβεζα Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον” ανέφερε στην ομιλία του:
Οι δύο αυτοί φορείς δημιουργήθηκαν με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας γι’ αυτό τον τόπο και λειτουργούν αρμονικά και συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον.
Με την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου και κάνοντας ένα απολογισμό για την ένταξη της Νικόπολης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην δύσκολη αλλά και μοναχική διαδρομή όλων αυτών των χρόνων.
Μία πορεία, στην οποία καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα αλλά και σκοπιμότητες που απεργάζονταν την ένταξη, ή προσπαθούσαν να την καθυστερήσουν.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους λόγους που οδήγησαν στην σύσταση της Επιτροπής “Πρέβεζα, Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον”, στις δράσεις και στους στόχους της.
Η Επιτροπή κινείται σε τρεις άξονες:
α) την προβολή και ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας.
β) την ανάδειξη και προστασία περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλος και αξία,
γ) την πραγματοποίηση ποιοτικών και πρωτότυπων πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα συνδιαλέγονται με τους πολίτες.
Δύο λοιπόν φορείς σε απόλυτη συνεργασία που συμπορεύονται για το καλό του τόπου, γιατί το έργο των πολιτιστικών φορέων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητη η αγαστή συνεργασία μεταξύ πολιτιστικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων και επουδενή λόγο δεν θα πρέπει να υπάρχει πνεύμα ανταγωνιστικότητας.
Χαιρετισμό έστειλε η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, και η πρόεδρος της επιτροπής «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821» και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας, Κα Μαρία Νεγρεπόντη- Δελιβάνη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό:
ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρήστος Ματσίρας
ο Περιφερειακός σύμβουλος , κ. Παύλος Φραγκούλης
ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη τώρα», κ. Γεώργιος Νίτσας
ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καμαρίνας, κ. Θεόδωρος Δράκος
ο πρώην δήμαρχος Πάργας, κ. Σπυρίδων Νούσης
η πρόεδρος του Μορφωτικού- Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου, Κα Ευανθία Σταυροπούλου
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μύτικα, κ. Γεώργιος Νόβας
ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Νομού Πρέβεζας, κ. Ιωάννης Γιώτης
ο πρόεδρος της Εταιρίας Ελληνικών Θεμάτων Άρτας, κ. Δημήτριος Γεωργίου
ο πρόεδρος του Ποντιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κερασούντας, κ. Δημήτριος Καραβασιλείου η πρόεδρος του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «ΈΠΑΚΤΟΣ», Κα Μαρία Σαγώνα η εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αγίου Θωμά, Κα Κωνσταντίνου Σταύρου- Βέκιου

Όσον αφορά τα φλουριά ήταν δύο και νικητές ήταν η Διευθύντρια της Foppen Βίκη Νίκου και ο επικεφαλής της ”Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας.
Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας και η Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ –
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ευχαριστούν όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, και απευθύνουν από καρδιάς ευχές, για καλή χρονιά, υγεία και, ευτυχία σε όλους.


agrinio24.gr