Αύριο Πέμπτη η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 09:00 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 21.00 το βράδυ.

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απόψε η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Η πρώτη ημέρα συζήτησης της πρότασης, με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, ολοκληρώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα.

Απόψε, περίπου στις 19.00 το απόγευμα, αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να πει στην τοποθέτησή του ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, εφόσον κληθεί να συνεισφέρει στην έρευνα.

Θα αναφερθεί στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το αν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές του Μαΐου, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η τωρινή βουλευτική του ιδιότητα δεν έχει ρόλο στην ενδεχόμενη ποινική διερεύνηση τυχόν ευθυνών του, καθώς όταν έγινε το δυστύχημα ήταν υπουργός και με αυτήν του την ιδιότητα θα εξεταστεί, με βάση το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμανλής είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναμένεται να πει ότι από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, που οδήγησε στην παραίτησή του.

Την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα κλείσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για τα σενάρια συνωμοσίας και υπονόμευσης της σταθερότητας.


Πηγή