Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τις Κοινωνικές Δομές (Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και Κοινωνικό Παντοπωλείο) του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού, που λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιήσουν δημιουργικές και εμψυχωτικές δραστηριότητες σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: «Διαπολιτισμική Δημιουργική Απασχόληση».

Σηματοδοτούμε την έναρξη αυτής της νέας μας δράσης φέτος τα Χριστούγεννα την Παρασκευή στις 9 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο χώρο του Κ.Α.Π.Η., η οποία θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Διαμεσολαβητή Ρομά κ. Παναγιώτη Πανόπουλου, της Διαπολιτισμικής Μεσολαβήτριας κ. Μαρίας Καρέτσου του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και την Θεατρολόγο κ. Άννα Μανθάτη, του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του Προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», του Παν-μίου Πατρών (Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, Υλοποίηση ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Πατρών, Υποέργο 10 – Κωδ. ΟΠΣ 5049099)

Θα αφηγηθούν το σύντομο παραμύθι “Η μπουγάδα του Αη-Βασίλη“, θα κατευθύνουν την ομάδα γονέων και παιδιών σε θεματική ζωγραφική σχετική με το παραμύθι και θα τους εμψυχώσουν σε διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν γλυκίσματα στους μικρούς μας ήρωες.

Screenshot 77 1


agrinio24.gr