Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Διαστρεβλώνει η Τουρκία το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: «Η ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά...

  Διαστρεβλώνει η Τουρκία το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: «Η ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη»

  Τη δική της εκδοχή δίνει η τουρκική Ακτοφυλακή στην παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό που δέχτηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

  Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

  Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

  Νωρίτερα, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές και «η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

  Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

  «Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

  Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

  Πηγή: ertnews.gr