Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε τους νέους χώρους του Ωδείου Αθηνών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε το βράδυ της Δευτέρας (12.12.2022) τους νέους χώρους του Ωδείου Αθηνών.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του, κλείνει οριστικά μια εκκρεμότητα πενήντα ετών, και ανασυστήνεται ως πολιτιστικός πόλος σε μια ευρύτερη γειτονιά, όπου συνυπάρχουν το Βυζαντινό Μουσείο, το Λύκειο Αριστοτέλη, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Γουλανδρή.

Επίσης, έκανε λόγο για ένα κέντρο πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας, που επιτρέπει τη συνάντηση και αλληλεπίδραση σπουδαστών, καλλιτεχνών και κοινού και ευνοεί τη δημιουργική ώσμωση των ποικίλων εκφάνσεων της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Υποστήριξε επίσης ότι «λίγα είναι τα ιδρύματα με παρουσία εκατόν πενήντα και πλέον χρόνων στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας και ακόμη λιγότερα όσα διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην μουσική και θεατρική μας παιδεία» σημειώνοντας ότι «το Ωδείο Αθηνών, από την ίδρυσή του το 1871 ως σήμερα, συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του νεοελληνικού πολιτισμού».

Αναφερόμενη στο πάθος και την ενεργητικότητα του Διοικητικού του Συμβουλίου του ιστορικού Ωδείου Αθηνών, σημείωσε ότι οδεύει σήμερα προς το μέλλον με τις καλύτερες προοπτικές και ευχήθηκε οι αναβαθμισμένες πλέον κτιριακές εγκαταστάσεις του, να αποτελέσουν έναν πυρήνα εκπαίδευσης, μύησης στην τέχνη, δημιουργικών ανταλλαγών και γόνιμης διασύνδεσης με την πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα και τόνισε ότι «το επιβάλλει η ιστορία του, το απαιτούν οι προκλήσεις της εποχής μας».

ΠΗΓΗ: mews’t