Οι Πατρινοί που γέμισαν την τεράστια και εξαιρετικής αισθητικής αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, απόλαυσαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό την παρουσίαση του βιβλίου(συλλογή διηγημάτων) ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ του Γιώργου Παληγεώργου, που οργάνωσαν οι Εκδόσεις Άπαρσις, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και η Εταιρία Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη 2022, στην Πάτρα.

Ο άψογος συντονισμός, οι υψηλής ποιότητας χαιρετισμοί, η μεστή λογοτεχνική εισήγηση, οι συγκλονιστικές αναγνώσεις-αποδόσεις των αποσπασμάτων του βιβλίου και το αισθαντικότατο τραγούδι «Ο Γιάννος κι η Παγώνα», έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρεθέντες Πατρινούς να ταξιδέψουν στο χρόνο, να συγκινηθούν, να χαρούν, να αναστοχαστούν, να ανανεώσουν τη σχέση τους με τη λογοτεχνία και το βιβλίο και να καταχειροκροτήσουν τους συντελεστές της παρουσίασης και το συγγραφέα.

Ο Γιώργος Παληγεώργος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα που έρχεται το βιβλίο του και την ήττα των ανθρωπιστικών αξιών και ιδεών και την ανάγκη να παραχθεί η νέα αισιοδοξία. Να γράψουμε τη νέα σελίδα στο βιβλίο του κόσμου είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την παρέμβασή του, δίνοντας έναυσμα για ψυχική και πνευματική ανάταση.

Το βιβλίο παρουσίασαν η Αλέκα Ράπτη – Εκπαιδευτικός, Εμψυχώτρια

Διάβασαν αποσπάσματα:

Ο Γιώργος Παππάς– Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος

Η Νίκη Λέφα – Εκπαιδευτικός

Απόδοση του τραγουδιού ο Γιάννος κι η Παγώνα:

Κανταδόροι Santa Maura του Συλλόγου εν Πάτραις Λευκαδίων υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Αψόμωτου

Χαιρέτησαν:

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου – Περιφερειακός Σύμβουλος, Επικεφαλής Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας

Η Αναστασία Τογιοπούλου– Αντιδήμαρχος Πατρέων Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης Δημοτικής Περιουσίας & Δημοτικών Ενοτήτων Μεσάτιδας, Παραλίας, Βραχνεΐκων

Ο Βασίλης Αϊβαλής –Mcs Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας /Τμήμα Δυτικής Ελλάδας

Την παρουσίαση συντόνισε ο Σπύρος Γουδέβενος – Εμπορικός Δ/ντής της εφημερίδας Πελοπόννησος.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν πρόεδροι, μέλη διοικήσεων κι εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και πολλοί π. καθηγητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου, συνάδελφοι του συγγραφέα.

Screenshot 112Screenshot 113Screenshot 114Screenshot 115Screenshot 116


agrinio24.gr