Εγκαίνια έκθεσης «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά.. Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά… Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου.

Screenshot 242

Η εν λόγω εικαστική έκθεση υλοποιείται από τους φοιτητές και αποφοίτους των Α’, ΣΤ’ και ΙΓ’ Εργαστηρίων Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.). Ειδικότερα, λαμβάνουν μέρος: Το Α ‘Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθυντή τον Καθηγητή, Άγγελο Αντωνόπουλο, Κοσμήτορα της ΑΣΚΤ, οργάνωση από την Ντίντα Παπαλεξάνδρου, διδάσκουσα, το ΣΤ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθυντή τον Καθηγητή, Γιώργο Καζάζη, οργάνωση από τον Παναγιώτη Σιάγκρη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. και τέλος το ΙΓ´ Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθύντρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Δρ. Ερατώ Χατζησάββα, Πρόεδρο του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ, οργάνωση από την Δήμητρα Χανιώτη, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. και τον Βασίλη Παφίλη, συνεργάτη. Τα κείμενα για τα εργαστήρια του ΙΓ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής έγραψε η φοιτήτρια του θεωρητικού τμήματος της ΑΣΚΤ, Μαρία Ιωάννα Μαραλέτου. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Άγγελο Αντωνόπουλο, Κοσμήτορα Α.Σ.Κ.Τ., και ο συντονισμός από την Ντίντα Παπαλεξάνδρου.

Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι έξι φοιτητές και απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Οι δημιουργίες αφορούν την αποτύπωση των εμπνεύσεων των σπουδαστών για τον όλεθρο που γνώρισε ο ελληνισμός με αφορμή το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πρωτότυπες εμπνεύσεις, ευφάνταστα κολάζ, συναισθηματικές αποτυπώσεις με διαχρονικές προεκτάσεις, συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών, που στοχεύουν σε μια πρωτότυπη ερμηνεία του διωγμού και του ξεριζωμού των Ελλήνων από τη γη της Μικράς Ασίας, έρχονται για να συγκινήσουν τους επισκέπτες του Κτιρίου Χρυσόγελου. Ο συντονισμός της δράσης και η παρουσίαση της θα πραγματοποιηθεί από τους εικαστικούς και μέλη των « Εφόρων τέχνης» του Κτιρίου Χρυσόγελου, Γιάννη και Αγησίλαο Ρόμπολα, ενώ την πραγματοποίηση και επιμέλεια των βιωματικών εικαστικών εργαστηρίων θα έχει η Αποστολία Πάστρα και η Μαρία Καρατζογιάννη.

Ο Τομέας Πολιτισμού επιδιώκει και υλοποιεί συνεργασίες με σπουδαίους πανεπιστημιακούς φορείς, δημιουργώντας έναν πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αυτών και των πολιτών που καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τόσο τα αποτελέσματα της επιστημονικής εργασίας των σπουδαστών τους όσο και να απολαύσουν πρωτόλεια πονήματα της εικαστικής τέχνης, που θα τέρψουν, θα προβληματίσουν και θα ανανεώσουν την αισθητική και την σκέψη των φιλότεχνων επισκεπτών.

Screenshot 241


agrinio24.gr