Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Σαργιάδα.

Παρουσία πλήθους πιστών έγινε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Αμέσως μετά, στον περίβολο της εκκλησίας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνιζομένων και πεσόντων Σαργιαδιωτών.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Β. Φωτάκης ανέφερε σχετικά : «Έχουμε ιστορικό χρέος να τιμήσουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας ώστε να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας και πάνω απ’ όλα να είμαστε συνεχιστές της ιστορίας. Τιμή και δόξα στους πατριώτες».

Ο πρόεδρος του του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας Κωνσταντίνος Βραχωρίτης υπογράμμισε την ευθύνη των νεότερων γενιών να διαφυλάξουν αυτή την παρακαταθήκη και να την κληροδοτήσουν στις επερχόμενες γενιές αλώβητη από τη φθορά του χρόνου : «Οι αγωνιστές του χωριού μας πλήρωσαν με το αίμα τους τα όνειρα και τα ιδανικά τους για μια Πατρίδα αδούλωτη και ελεύθερη γιατί ήξεραν βαθιά μέσα τους πως η ελευθερία δεν χαρίζεται ποτέ ούτε τη ζητάς με παρακάλια αλλά κατακτάται με αγώνες και θυσίες. Οι χωριανοί μας μετείχαν ισότιμα και ισάξια με όλους τους Έλληνες στους αγώνες για την υπεράσπιση των ύψιστων ιδανικών τους και απέδειξαν περίτρανα πως το Έθνος ενωμένο μεγαλουργεί , ορθώνεται και γιγαντώνεται».

Οι εκδηλώσεις στη Σαργιάδα έγιναν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαργιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Θύμιος Γρίβας και Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρ. της Σαργιάδας Δ.Κροκίδας, ο Δ/της Α.Τ. Αγιου Βλασίου Δ.Νταβαρίνος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτη Σπ. Λιβανού Γ.Μπέστιας, ο πρ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτ/νιας Θ.Παπαθανάσης.

Screenshot 104Screenshot 105Screenshot 106Screenshot 107Screenshot 108Screenshot 109


agrinio24.gr