Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων διοργάνωσαν με επιτυχία την ενημερωτική Ημερίδα: «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της Αναδοχής» στην αίθουσα «Ναυπακτία». Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ντίνος Τσουκαλάς, οι πρώην Δήμαρχοι κ.Παναγιώτης Λουκόπουλος και κ.Γιάννης Μπουλές.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τοποθετήθηκαν εξειδικευμένοι κοινωνικοί λειτουργοί που εστίασαν σε θεματικές όπως οι λόγοι απομάκρυνσης από τη φυσική οικογένεια, η αποϊδρυματοποίηση και η λειτουργία του θεσμού της αναδοχής. Ομιλήτριες ήταν η Κοινωνική Λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.Βασιλική Κονίδα, η Κοινωνική Λειτουργός MSW – Ψυχολόγος και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών ΕΚΚΑ κ.Παναγιώτα Μάνθου και η Κοινωνική Λειτουργός και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ.Έλλη Μπέτση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κοινό παρακολούθησε τη βιωματική ομιλία της ανάδοχης μητέρας κ.Άντζης Φλογερά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεσμό της αναδοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από τα εξής:

  1. Πληροφοριακό σύστημα Αναδοχής-Υιοθεσίας (www.anynet.gr)
  2. Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στον ιστότοπο www.pde.gov.gr/gr/iothesia-anadohi και στα τηλέφωνα 2613 620782 και 2613 620776
  3. Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Ναυπακτίας στα τηλέφωνα 26340 38630 και 26340 38643.

Screenshot 269Screenshot 270Screenshot 271Screenshot 272


agrinio24.gr