Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκαν σήμερα, 6 Ιανουαρίου 2023, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τα Άγια Θεοφάνεια.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού τελέσθηκε το πρωί Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.

Ακολούθως, σχηματίστηκε πομπή, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Χ.Καψάλης», με προορισμό το Λιμάνι του Μεσολογγίου όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και την παρουσία των Βουλευτών, Κώστα Καραγκούνη, Γ. Βαρεμένου και Θ. Μωραΐτη, του Αντιπεριφερειάρχη, Αθ. Μαυρομάτη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, των Διοικητών, του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, Π.Υ. Μεσολογγίου και Αιτωλικού, του Διευθυντή της Α.Δ. Αιτωλίας, της Λιμενάρχη Μεσολογγίου, πολιτευτών κ.α

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος στο μήνυμά του για τον εορτασμό των Θεοφανείων ανέφερε :

«Η Λαμπρή εορτή των Θεοφανείων συνιστά μια λαμπρή εορτή ελπίδας και αισιοδοξίας. Μια σημαντική γιορτή που με την ευχή της Εκκλησίας για Θεία Φώτιση στέλνει το μήνυμα της πνευματικής αναγέννησης.

Τα Θεοφάνεια, πηγή του ανέσπερου Φωτός της Χριστιανοσύνης, μας καλούν να συλλογιστούμε και να υιοθετήσουμε όσα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική και πιο αισιόδοξη. Να αφήσουμε πίσω τον παλιό μας εαυτό και ψάχνοντας ενδοσκοπικά μέσα μας να δημιουργήσουμε έναν νέο καλύτερο άνθρωπο.

Εύχομαι η Θεία ευλογία και φώτιση να μας συντροφεύει και η ζωή μας να συμπορεύεται με την αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Χρόνια Πολλά με υγεία και φώτιση σε όλες και όλους και με εγκάρδιες ευχές του χρόνου όλοι μαζί ξανά, υγιείς και χαρούμενοι, να τιμήσουμε τα Θεοφάνεια».

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε επίσης και στις Δημοτικές Ενότητες Αιτωλικού και Οινιαδών, στην Ανατολική Γέφυρα Αιτωλικού, στη Κατοχή (στον Αχελώο ποταμό) και στη Μαγούλα (πέτρινη βρύση).


agrinio24.gr