Β.Γκίζας: «Με σοβαρό σχεδιασμό ένα έργο κομβικής σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας ξεκινά να εκτελείται»

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Ζαχαρίας Χοχτούλας και ο ανάδοχος εργολάβος υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 τη σύμβαση κατασκευής του έργου αντικατάστασης αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου). Παρών ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς. Πρόκειται συγκεκριμένα για το τμήμα που ξεκινά από την οδό Θέρμου και φτάνει έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, καλύπτοντας το δυτικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου.

Το έργο υπάγεται στον άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο Περιβάλλον» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» και είναι συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 505.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το φυσικό του αντικείμενο αφορά στην αντικατάσταση των υπαρχόντων αγωγών από αμίαντο και με σκοπό την καλύτερη λειτουργικότητα των παροχών, πρόκειται να τοποθετηθούν εκατέρωθεν του άξονα της Αθανασιάδη Νόβα δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη έργο κομβικής σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας, που θέσαμε σε ύψιστη προτεραιότητα και σχεδιάσαμε με σοβαρότητα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά έργα που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί είτε πρόκειται πολύ σύντομα να ξεκινήσει η υλοποίησή τους, βρισκόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο στόχο μας για την πραγματική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Βασική επιδίωξή μας παραμένει να καταστήσουμε τον δήμο μας ένα τόπο με σύγχρονες υποδομές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά».


agrinio24.gr