Ο Ε.Σ. Αγρινίου ενημέρωσε τα μέλη του ως όφειλε, για την φετινή διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων από τις 9 του Γενάρη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ όμως έχει επιλέξει να μην λειτουργεί ως διακινητής κυβερνητικών αποφάσεων και εντολών χωρίς να σχολιάζει. Χωρίς να παίρνει θέση προς όφελος των μικρών εμπόρων που εκπροσωπεί.

Η κυβέρνηση λοιπόν δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς εμπόρους να πουλάνε για 51 ημέρες τα εμπορεύματα που ίσως ακόμα να μην έχουν ξεχρεώσει στους χονδρέμπορους, με μεγάλες εκπτώσεις, ακόμα ίσως και σε τιμές κόστους. Μεγάλο ευεργέτημα και πραγματική βοήθεια για τους μικροεμπόρους.

Τους δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά και την Κυριακή 15/01 για να εξυπηρετήσουν τη μαζική καταναλωτική ζήτηση. Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε ότι τα λεφτά τρέχουν από τις τσέπες των περισσοτέρων καταναλωτών που δεν βρίσκουν απλά το χρόνο να τα ξοδέψουν.

Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως για την πολιτική και τις επιδιώξεις των κυβερνόντων.

Αυτή η κυβέρνηση επιτρέπει στους ιδιώτες εμπόρους της ενέργειας να μας χρεώνουν την κιλοβατώρα στην υψηλότερη τιμή της Ευρώπης θησαυρίζοντας στις πλάτες μας.

Η ίδια κυβέρνηση είναι αυτή που επιδοτώντας αυτή την αισχροκέρδεια των ενεργειακών καρτέλ τινάζει στον αέρα και τον προϋπολογισμό κράτους, εκτός από αυτό των επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Γιατί το Γενάρη ανεβαίνει και άλλο η τιμή της κιλοβατώρας; Δεν έχει εκπτώσεις στο ρεύμα; Ή μήπως θεωρείται έκπτωση τα λεφτά που παίρνουν από τα δημόσια ταμεία για να τα δώσουν στους μεγαλοεμπόρους της ενέργειας;

Είναι η κυβέρνηση που δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο από την αρχή της θητείας της, ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για την ασφυξία που προκαλεί η πολιτική της στην ευρεία μάζα των πολιτών.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση που επιθυμεί διακαώς τον ολοκληρωτικά ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς, που συνεπάγεται τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων από το εμπόριο.

Δυστυχώς αυτή η πολιτική είναι απάνθρωπη και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Και επειδή η σιωπή είναι συνενοχή, εμείς δε σιωπούμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις ανύπαρκτες αντιδράσεις άλλων φορέων και ομάδων πίεσης.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ΥΓ: Τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 15/01/23 σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μελών του ΕΣΑ


agrinio24.gr