«Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με προβλήματα. Τις προηγούμενες ημέρες των γιορτών υπήρξε πρόβλημα με τα φάρμακα που αφορούν τα παιδιά μας. Υπήρξαν ελλείψεις σε αντιπυρετικά αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αντισταμινικά, αναπνευστικές συσκευές και σε κάποιες κορτιζόνες. Όλο αυτό είναι πρόβλημα παγκόσμιας παραγωγής, κυρίως λόγω έλλειψης πρώτων υλών. Με τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση έχει δημιουργηθεί μείωση στην παραγωγή των φαρμάκων»

Για το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι τιμές τους, όταν περιοριστούν οι ελλείψεις, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Ζητήθηκε από την Πολιτεία και καταγράφηκε το απόθεμα των ελλειπτικών φαρμάκων όλων των φαρμακαποθηκών ώστε να ελεγχθούν οι παράλληλες εξαγωγές. Είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι έλεγχοι και να τηρείται η νομιμότητα. Παρεμβαίνουμε κι εμείς ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικος Σύλλογος και συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας , τον ΕΟΦ και τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του φαρμάκου ώστε να βρεθούν λύσεις».

O κ. Παπαθανάσης συνέστησε τέλος στους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.«Είναι μια απλή διαδικασία που πραγματοποιείται στο φαρμακείο.Είναι πολύ σημαντικό σε μια χρονιά όπου και ο COVID πιέζει το Εθνικό σύστημα υγείας να ανεβάσουμε το επίπεδο κάλυψης με τον αντιγριπικό εμβολιασμό για να προστατεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους και την κοινωνία» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης


agrinio24.gr