Ο Ivan είναι ένας νέος καλλιτέχνης που αξίζει να γνωρίσεις. Με το πρώτο του single με τίτλο Toxic Love δίνει δυναμικό παρόν στην ξενόγλωσση ελληνική μουσική σκηνή.

Δείτε το βίντεο κλιπ στο youtube

Το τραγούδι ανήκει στην alternative dance και ενώνει μία πλειάδα δημιουργών που ανήκουν στην queer σκηνή. Ο SifouDinDan υπογράφει τη μουσική, την παραγωγή και την ενορχήστρωση ενώ το videoclip σκηνοθέτησε η drag queen Afrodite HGW.

Ο αυτοβιογραφικός αγγλικός στίχος που υπογράφει ο ίδιος καταδικάζει την τοξική αγάπη που εμπεριέχει κακοποιητικές συμπεριφορές, σε όλες τις σχέσεις (ερωτικές, συγγένειας, φιλικές) και σε όλες τις εκφάνσεις της – λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής, εκφοβισμού κλπ.

Ο Ivan επιλέγει να συστηθεί ως queer καλλιτέχνης για να εκφράσει ελεύθερα τη διαφορετικότητά του και να αποτελέσει μέλος μιας διεθνούς επαναστατικής κοινότητας που θα βοηθήσει την κοινωνία να ωριμάσει και να ενηλικιωθεί. Ενώνει τη φωνή του με όλους τους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την queer τέχνη σαν ένα εργαλείο ανατροπών που θα ασκήσει κριτική στην κοινωνία και θα την εξωθήσει σε αναπόφευκτες αλλαγές που θα την φέρουν στο σήμερα.

Επιπλέον ο Ivan Pyatvolya σε ατομικό επίπεδο εμπεριέχει μια επιπλέον δυαδικότητα αυτή της καταγωγής καθώς ο πατέρας του είναι από την Ελλάδα και η μητέρα του από τη Ρωσία. Ο συγκερασμός Ανατολής και Δύσης δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Στη μουσική τον ώθησαν οι επιρροές και από τους δύο γονείς καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτρια πιάνου και υποδιευθύντρια στο δημοτικό ωδείο της πόλης ενώ ο πατέρας του αν και μηχανικός σαν έφηβος και στα φοιτητικά του χρόνια ήταν Dj punk, rock, pop και electro μουσικής. Έτσι από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών μυήθηκε στον κόσμο της μουσικής και έχει σπουδάσει κλασικό πιάνο, κρουστά, θεωρία, χορωδία και φωνητική. Παράλληλα, αντισυμβατικός και αιρετικός σαν χαρακτήρας από μικρός δεν ασπάστηκε ποτέ τους εθιμικούς κανόνες σχετικά με τα δύο φύλα και το τι επιτρέπετε να κάνει το καθένα. Έτσι στην επαρχιακή κοινωνία της Λαμίας ήταν το πρώτο αγόρι που αποφάσισε να ασχοληθεί με την ρυθμική γυμναστική παίρνοντας μέρος σε πρωταθλήματα ελεύθερης γυμναστικής. Στην απόφαση του τον οδήγησε και το γεγονός ότι το άθλημα αυτό είχε μουσική.

Η ενασχόληση του με το τραγούδι ξεκίνησε πιο έντονα στα 19 όταν κατάλαβε ότι η αφοσίωση σε αυτό είναι μονόδρομος. Ωστόσο από την αρχή αναζήτησε ένα ευρύ περιθώριο δημιουργικότητας, καθώς το ζητούμενο ήταν να μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα τόσο μουσικά όσο και εμφανισιακά όπως οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες Boy George, Marylin Manson, Madonna, Depeche Mode κ.α.

Άλλωστε με το performing του ο Ivan έχει σαν στόχο να περάσει το μήνυμα ότι τα στερεότυπα είναι για να σπάνε, το να είσαι ο εαυτός σου είναι αυτονόητο και μπορείς να είσαι ό,τι εσύ θελήσεις μακριά από «Τοξικές αγάπες».

Ταυτότητα τραγουδιού

Title: Toxic love
Μουσική: Sifu Dindan
Στοίχος: Ivan Pyatvolya
Μουσική παραγωγή και προγραμματισμός: Sifu Dindan, Βαγγέλης Ζαχαριαδης
Mix-Mastering: Βαγγέλης Ζαχαριαδης
Σκηνοθεσία και video editing: Ilias HGW
Cinematography: Πέτρος Ιωαννιδης
Ενδυματολόγος και stage design: Θωμάς Χουλιάρας
Φώτα: Ιωάννα Αθανασίου
Μακιγιάζ: Harry Ta
Post production: Taff production
Χορευτής: Μιχάηλ Κριεμπάρδης


agrinio24.gr